четвъртък, 10 декември 2020 г.

Последните думи на стрелеца от Варна били: "Провокираха ме и ме обидиха, не ми се живее повече"

  

Димитър Големанов - бившият рейнджър, който вчера застреля доскорошната си приятелка и друг мъж и се самоуби в апартамент във Варна, малко преди това казал на свой приятел по телефона: "Не ми се живее повече". Това съобщи “24 часа”, пред когото той е говорил. 

40-годишният Големанов имал успешни бизнеси и заведение на крайбрежната алея във Варна.

С покойната вече Диляна, на 23 години, имали 2-годишна връзка - бурна и обсебваща, както я описват техни близки. Поредната раздяла, отпреди месец, не се отразява добре на Димитър - той причаквал и заплашвал младата жена, разказа вчера нейна приятелка. Двамата продължават да се виждат и преди няколко дни Димитър запознава Диляна със своя близък приятел Нико - 41-годишен кипърец с шведско гражданство, който живеел във фаталния апартамент.

В нощта преди убийствата Диляна отишла там и започнала да купонясва с чужденеца и други приятели. След употреба на повечко алкохол, тя започнала да провокира бившия си в интернет - вероятно със снимки и заяждания, разказва приятелят му.

По думите му това продължило до сутринта, когато Големанов нахлува в апартамента на първия етаж през прозореца и тогава започва разправата. Малко преди това обаче двамата се чуват.

Звучеше неадекватно, беше много афектиран, не беше на себе си. Каза, че са го провокирали много сериозно и се чувства обиден и предаден, и че не му се живее повече”, каза още мъжът, който най-вероятно е последният човек, говорил с Големанов.

Когато полицията пристига на мястото, открива труповете на Големанов, Диляна и 41-годишния чужденец. Смята се, че друга жена, която е била в жилището, е избягала. Вътре е намерен автомат, два газови пистолета, преправени на бойни, и един боен пистолет със заличени номера, както и множество боеприпаси, които вероятно са донесени от бившия рейнджър.

Новините от днес и със задна дата