вторник, 8 декември 2020 г.

Акция в Бургас: Натръшкаха 4 изпечени престъпници само за седмица

 

 
Четирима криминално проявени бургазлии и стари познайници на полицията бяха задържани от служители на отдел „Криминална полиция” при ОДМВР и Четвърто Районно управление. В рамките на седмица при акция от страна на органите на реда четиримата криминогени - Мартин Дачев, Иван Ангелов, Милко Киров и Драгомир Младенов-Шопа, се озоваха зад решетките, пише "Флагман".
Жк. "Меден рудник" вече може да си отдъхне от криминалните прояви на бургазлиите. В резултат на отличните съвместни действия с Бургаска районна прокуратура на трима от извършителите е наложена мярка „задържане под стража”, а на четвъртия – мярка „домашен арест”. 
 
Първият от бургазлиите - 36 -годишният Мартин Дачев, който е с богато криминално минало - многократно извършвал престъпления от общ характер на територията на Бургас, е задържан от служители на Четвърто Районно управление по време на поредната взломна кражба в частен дом, разположен на ул. „Ален мак” и обитаван от 38-годишен бургазлия. Маскиран, Дачев нахлул в жилището, като разбил дограмата на терасата и прекъснал електрозахранването на къщата. 
 
Влязъл в една от стаите, държейки палка и отвертка, и заплашил със саморазправа собственика на дома и гостувалите по същото време негови приятели. До физически сблъсък не се стигнало, но нападателят е разпознат от присъстващите в къщата. По случая е образувано бързо производство. Мартин Дачев е извършител на множество кражби и грабежи и неведнъж е повреждал чуждо имущество. Не са рядкост и отправяните от него заплахи и закани към живущи в бургаския комплекс „Меден Рудник”. 
 
Регистриран е, като извършител на многократни кражби от магазин за хранителни стоки в комплекса, а престъпленията му са документирани и от камери за видеонаблюдение, изградени в супермаркета. Неведнъж са получавани и сигнали за създавани проблеми от гангстера на територията на различни бензиностанции в жк. „Меден Рудник”, който използвал вещи и консумативи от вериги бензиностанции без да извърши необходимото плащане. Бургаският районен съд му е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража" и предвид богатото му минало се очаква да прекара дълго време зад решетките. Вторият е 60-годишният Иван Ангелов - криминално проявен и осъждан мъж от с. Маринка. 
 
Той е задържан от служителите на Четвръто Районно управление – Бургас за това, че подгонил с хладно оръжие - нож, в свой 32-годишен съселянин след възникнал помежду им спор. Мъжът крещял и отправял закани и заплахи за живота и здравето на съселянина си, което наложило задържането му и образуването на бързо производство по чл. 325, ал. 2 от НК. Спрямо Ангелов е образувано и друго досъдебно производство за извършване на непристойни действия в района на детската градина в с. Маринка, използване на нецензурен език, размахване на кухненски нож и показване на половите органи в района на детската градина, което приключило с осъдителна присъда. 
 
Привлечен е в качеството на обвиняем и с постановление на Бургаски районен съд му е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража". С такава мярка е и 42-годишният Милко Киров, криминално проявен и осъждан, който откраднал бензинов агрегат за ток от бракуван микробус, без регистрационни номера, паркиран в двора на новострояща се кооперация в близост до бл. 91 в ж.к. „Меден Рудник”. Впоследствие е установено, че бургазлията откраднал и CD Player от лек автомобил „Сеат Ибиза”, с бургаска регистрация, паркиран пред бл. 101 в к-с „Меден Рудник”. 
 
Констатирано е, че Киров е освободен от бургаския затвор на 09.10.2020 г., където излежавал присъда за престъпление по чл. 330 ал. 1 от НК. Четвъртият бургазлия, който е с мярка за неотклонение "домашен арест" е 42-годишният криминално проявен Драгомир Младенов, по прякор Шопа. Бургазлията е спрян за полицейска проверка на пътя между с. Черни връх и минно селище „Върли бряг”, докато управлявал л.а. „Мини Купър”, със софийска регистрация. 
 
Установено е, че Драго Шопа е неправоспособен водач - с отнета книжка, който шофира в срока на изтърпяване на наказание за управление на МПС без свидетелство за правоуправление. Водачът е тестван за употреба на алкохол, като дрегера отчел отрицателен резултат, но отказал тест за наркотични или упойващи вещества. Отказал е да даде и кръв за химичен анализ. Задържан е за срок от 24 часа. Привлечен е в качеството на обвиняем по чл. 343 В, ал.2 от НК, като състав на Бургаски районен съд му наложил мярка за неотклонение "домашен арест".Новините от днес и със задна дата