неделя, 22 ноември 2020 г.

Германски патолози направиха стотици аутопсии на починали от К-19 и разбиха голяма конспирация

  

Хората се вълнуват от този въпрос: защо напоследък се говори само за починалите от COVID-19, макар че има и други заболявания, които причиняват смърт? И само коронавирусът ли е виновен за смъртта на онези, които биват съобщавани в актуалните статистики?

В университетската клиника в Аахен анализираха резултатите от всички аутопсии на хора с COVID-19, съобщава DW. Над 13 000 пациенти с COVID-19 са починали до момента в Германия. Не всички са били подлагани на аутопсия. 

Но случаите, в които това е било направено, дават отговор на един много често поставян въпрос: коронавирусът ли е бил същинската причина за тяхната смърт? В университетската клиника в Аахен още по време на първата вълна от пандемията заведоха специален регистър, в който събират и анализират данните от аутопсиите на пациенти с коронавирус от цяла Германия. 

От анализа се вижда, че 85% от всички пациенти са починали от увреждания, причинени именно от коронавируса. Макар данните все още да не са представителни, поради относително малкия брой на извършените аутопсии, според лекарите, тенденцията е именно такава. „Преобладаващият брой пациенти в Германия умират в резултат на COVID-19", казва например Кристиан Караянидис от белодробната клиника в Кьолн Мерхайм. 

Общественоправната медия WDR съобщи, че патолозите са анализирали резултатите от 250 аутопсии на пациенти с COVID-19, данните от други 600 аутопсии предстои да бъдат анализирани. Медиците се надяват, че тези изследвания ще помогнат за изучаването на коварната болест и нейните последици.

Новините от днес и със задна дата