събота, 21 ноември 2020 г.

18-годишно момче забременя, причината е шокираща

  

Транссексуален тийнейджър, роден с мъжки полови органи и отгледан като момче, забременя. Оказало се, че той има женски репродуктивни органи. Майки Шанел е във втория триместър, в четвъртия месец, съобщава The Sun, цитиран от BG VOICЕ.

Миналата година е диагностициран със синдром на мюлеров канал – рядко заболяване, при което човек има мъжки външни гениталии с вътрешни женски репродуктивни органи. Майки заяви, че винаги се е смятала за момиче и искат да се обръщат към нея в женски род. 

„Беше ясно за всички, че съм различна. Никога не съм се чувствала като момче. Бях доста женствена и никога не съм преминавала през „момчешки пубертет“. Имам само малко окосмяване по лицето. Винаги съм имала женско тяло“. 

Тийнейджърката, която е родена с мъжки гениталии и е отгледана като момче, е забременяла, след като миналата година разбрала, че има и работещи яйчници, матка, шийка и фалопиеви тръби. Всъщност, още докато била в утробата на майка си, лекарите смятали, че Майки ще е момиче.

 Така че, когато се родило бебе с мъжки гениталии, всички били изненадани. Че харесва момчета Майки разбрала още на 13-годушна възраст и започнала да обмисля как да смени пола си. Диагнозата ѝ за рядкото заболяване била поставена едва миналата година след рутинни прегледи. „Имах странно усещане след ходене до тоалетна и след секс. Затова ми направиха ултразвук на пикочните пътища. Казаха ми, че имам шийка, яйчници, матка и фалопиеви тръби и че мога да забременея, ако искам.“ След като диагнозата била поставена, лекарите посъветвали Майки веднага да си направи хистеректомия. 

„Хората с това заболяване са податливи на рак и тумори. Рискът намалява, ако се направи хистеректомия. Мъжките ми части бяха безполезни, но ми казаха, че яйчниците ми функционират. Бях в шок няколко седмици, след което осъзнах, че няма да мога да имам дете, ако не го износя сама и то скоро“. 

„Винаги съм знаела, че искам да стана родител, играех си с бебешки кукли. И затова реших „сега или никога“ трябва да забременея“. След това Майки се подлага на поредица от процедури за плодовитост, включително и инвитро оплождане. 

Тъй като Майки няма вагинален отвор, три оплодени ембриони са имплантирани в маточната ѝ тръба през коремната кухина. 

„Казаха ми, че има около 20% шанс да сработи. Но се получи и бях толкова шокирана, и щастлива. Нямам търпение да се появи. Родителите ми не бяха много до мен, когато бях дете, затова искам да съм родителят, какъвто не съм имала“.

Новините от днес и със задна дата