събота, 21 ноември 2020 г.

Заключват заведения със стотици клиенти в София, не пускат полицаи и служители на РЗИ

  

                                        Снимка: БТА

Екипи на столичната полиция и РЗИ са установили редица нарушения на работното време на заведения.

От МВР информират, че при проверка на заведение край езерото "Ариана" персоналът първоначално не допуснал проверяващите и така близо 200 клиенти останали вътре при затворени врати.

 Чак след като на една жена ѝ прилошало, екипът започнал проверка в обекта. Снети са обяснения от клиенти, жената е откарана в болница. Управителят на обекта не е представил изисканите документи. Служителите на РЗИ са съставили акт, отправено е предупреждение по Закона за МВР.

В работен режим е бил и обект на ул. "Христо Белчев" с над 100 клиенти. И там персоналът часове наред е отказвал да допусне проверяващите и гостите на заведението са държани без да могат да напуснат. Съставен е акт от РЗИ. Управителят е призован да даде обяснения, снети са обяснения от клиенти, съставени са протоколи за предупреждение на персонала.

При проверка в друг обект на същата улица са установени хора от персонала след края на работното време. Съставени са констативен протокол и предупреждения.

На ул. "Врабча" пък в частен клуб след 23.30 часа имало много посетители. При проверката в заведението са намерени различни наркотични вещества. Четирима са били задържани и са образувани досъдебни производства.

В друго заведение на същата улица, при проверка е установено, че обектът работи след 23.30 часа и отново има струпани множество посетители.

Новините от днес и със задна дата