петък, 30 октомври 2020 г.

Проф. Балтов с притеснителни разкрития за PCR-тестове ВИДЕО

  

"Хората трябва да разберат, че лекарите могат да преценят кое е опасно. Крайно време е да повярваме на лекарите и да бъдем единни и солидарни с това, което се изисква от нас", това каза в предаването "Денят на живо с Наделина Анева" по Канал 3 проф. Асен Балтов.
"Пирогов" никога не е отказвал първа помощ.

Свободните легла веднага се запълват, процесът е динамичен. Наблюдава се подмладяване на възрастта. Хората в най-активна възраст сега са повечето заразени", добави още проф. Балтов. 

"Не изискваме пациентът предварително да има PCR-тест, ние го правим в болницата. Бързите антигенни тестове скоро ще влязат в пълна употреба, но той все още не се приема за валиден и положителен тест. В никакъв случай не трябва да си прави PCR-тест всеки, а само контактни с близки и роднини, които са били заразени", информира още лекарят. 

"Има фалшиви положителни и фалшиви отрицателни PCR-тестове, но всяка система има грешки", добави още той. Проф. Асен Балтов насърчи всички, които могат да дарят кръвна плазма, да го направят, следвайки съответната процедура. 

"Болниците не трябва да се занимават с това дали някой е осигурен, или неосигурен" е мнението на проф. Балтов.

"Най-голямата въпросителна е дали, ако си заболял, придобиваш имунитет и дали той е все така напрегнат, или намалява. Другото важно е изработването на ваксината и какви ще бъдат нейните странични ефекти", каза още лекарят. Тази сутрин той съобщи, че 100 са заразените лекари и медицински сестри в Пирогов, а една от сестрите е починала.

Новините от днес и със задна дата