събота, 10 октомври 2020 г.

Майка търси батко на заплата за сина си

  

Нетрадиционна обява събра стотици реакции и коментари за часове в групата Работа в София в една от социалните мрежи. Майка от София търси батко на заплата за сина си, информира "Монитор". "Търси се ментор за бъдещ тийнейджър!

Профила, който търсим е по-голям младеж, момче между 16-22 г. (ориентировъчно). Добро момче, мъжкар с чест и достойнство, със спортна натура и патриотичен дух. Млад джентълмен. Възпитан, готин и уверен в себе си младеж. Спортист. Непушач. Да стане ментор на дете на 12 г. 

Да му помага да си учи уроците по български, география и история. Да спортуват заедно. Да го мотивира! Да разговарят, да се занимават и да играят заедно след училище. Да го учи на разни неща. Да го напътства, КАТО по-голям брат или ментор за личностно развитие. Да играе ролята на по-голям брат, приятел и ментор в развитието му. Да му помогне да се адаптира в България и да му предаде мъжки и български ценности", обяснява Гергана Драгоева Кюви. 

Майката пояснява още че момчето не е проблемно. Говори български, френски и английски. От тази година учат и испански. Роден е в друга държава. Негово беше желанието да живеем в България. В момента учи в чуждоезиково училище и имат български, география и история, които го затрудняват малко. Иначе е добър ученик по всички предмети. Все още се адаптира в България. 

Под поста има коментари, че това е невъзможно да се случи и такива как това е грешен подход, защото платен приятел не може да се намери. Някои съветват, че по-добре да се търси помощник възпитател, а други подкрепят усилията на семейството да се помогне на детето. 

Според майката доброто владеене на български и доброто възпитание са от изключително значение. Владеенето на английски или испански са плюс за приготвянето на домашните. Но не са условие. За кандидатите предстоят първо телефонен разговор, интервю на живо, съгласие от родител(и) + 2 препоръки от преподаватели в училище или спортен треньор. Изискванията са следобедни занимания да са по 2-3 часа. Уикенди понякога, не винаги.

Новините от днес и със задна дата