понеделник, 19 октомври 2020 г.

Сензационен обрат с делото срещу Митьо Очите, не е за вярване какво се случва!

  

Процесът срещу Димитър Желязков-Митьо Очите и още 12 души в Специализирания наказателен съд (СНС) започва отначало. Причината е, че съдебна заседателка се оказала с повдигнато обвинение и е била отведена от делото, съобщава „Флагман“.

Става въпрос за г-жа Полина Петрова. Преди няколко месеца Районна прокуратура-Берковица ѝ повдигнала обвинение за извършено престъпление от общ характер. Това само по себе си може да не е проблем за процеса срещу бандата на Митьо Очите – всеки е невинен до доказване на противното. 

Лошото е, че обвиняемата заседателка Петрова в случая ползвала услугите на адвокат Ивайло Найденов, а същият е защитник и на двама от подсъдимите по делото срещу Очите и компания. Получава се своеобразен конфликт на интереси. По една или друга причина Полина Петрова и адвокатът й не сигнализирани за това в СНС. 

Днес на заседание по делото въпросът бил повдигнат от наблюдаващ прокурор - той поискал отвод на Петрова от съдебния състав. Това логично било одобрено, което обаче налага рестарт на процеса. Така всички проведени до момента разпити се анулират, а съдебното производство започва отначало. До дни се очаква на случаен принцип да бъде определен нов съдебен заседател. 

Припомняме, че процесът в СНС по същество стартира преди по-малко от година. Бяха проведени разпити на няколко свидетели, един от които – Йордан Йорданов-Данчо Паркета, дори припадна в залата. Рестартът означава, че ще се загуби процесуално време. Но можеше да бъде и много по-лошо, ако, например, отводът се бе случил в края на делото. 

Според обвинението, групата на Димитър Желязков е извършвала рекет над бизнеси, гарниран с побои и палежи, основно на територията на курорта „Слънчев бряг“, както и в Бургас.

Новините от днес и със задна дата