неделя, 25 октомври 2020 г.

Къде какви ограничения са наложени в Италия сега

 Италия въвежда частично блокиране на страната* - Bloomberg 

Италия налага редица мерки, за да ограничи разпространението на коронавируса и да избегне повторно цялостно затваряне на страната. Подходът на местните власти е фокусиран върху локализирането на по-големи ядра на Covid-19 и затова правилата и забраните са различни в различните градове и региони на страната.

Заведенията за хранене в цялата страна имат право да обслужват единствено клиенти, които са настанени на маса след 18 часа, а ако нямат места за сядане (заведения за бързо хранене и улична храна), са длъжни да затварят след този час.

Кметовете на градовете ще имат право да налагат забрана за събирания на открито след 21 часа.

С най-сериозни ограничения са Кампания, Ломбардия и Лацио, където се намират едни от най-популярните туристически дестинации на Ботуша - Милано, Рим и Неапол. Ето какви са ограниченията по региони и докога са в сила.

Кампания (Неапол, Салерно)

Южният италиански регион Кампания, в който се намират любими места за почивка като остров Капри, Неапол, Салерно и вулканът Везувий, налага забрана за напускане на региона освен за посещение на лекар, роднини или по работа. Забраната влиза в сила от 23 октомври. Очаква се да бъде наложен и вечерен час между 11 вечерта и 5 сутринта, по време на който ще е забранено на хората да излизат на улицата, а всички видове заведения трябва да са затворени.


Ломбардия (Милано, Бергамо, Комо)

Ломбардия, регионът, в който се намират Милано, Бергамо, Комо, Бреша, е един от най-тежко засегнатите от повишаването на броя на заразените с Covid-19. От 22 октомври до 13 ноември е въведен вечерен час от 11 вечерта до 5 сутринта, като излизането в този интервал е разрешено само по спешност (лекар, работа и други причини, които трябва да се удостоверят пред полицията при проверка). Очаква се моловете и магазините (с изключение на тези за храна) да бъдат затваряни през уикендите, за да се избегне голямо струпване на хора. Също така е забранена консумацията на храни и напитки на обществени места и на открито, а баровете и ресторантите, които са на самообслужване и не предлагат маси за клиентите, трябва да затварят след 18 часа.

Лацио (Рим)


Регионът, в който се намира столицата Рим, въвежда вечерен час между 23 и 5, който влиза в сила от 23 октомври. Нарушителите, които са навън в този интервал без уважителна причина, ще бъдат глобявани с между 400 и 3000 евро.

Пиемонт (Торино)

В Торино и целият регион Пиемонт също има заповед моловете и големите търговски центрове да останат затворени в събота и неделя. Тук продажбата на алкохол в заведения, магазини и дори улични автомати е забранена между 21 и 7 часа, за да се ограничи нощният живот.

Трентино/ Южен

Тирол Регионът, който граничи с Австрия отмени всичките си коледни базари, които ежегодно привличаха хиляди туристи.

Новините от днес и със задна дата