сряда, 14 октомври 2020 г.

Адвокатката на Миню Стайков се разболя от коронавирус след делото в Спецсъда със 70 човека

 

 Адвокатката на Миню Стайков се разболя от коронавирус след делото в Спецсъда със 70 човека

Анна Попова се почувствала зле няколко дни след струпването в съдебната зала

Адвокат Анна Попова, която защитава бизнесмена Миню Стайков, се е разболяла от коронавирус Covid-19. Това се случило броени дни след последното заседание по делото в Специализирания наказателен съд на 7 октомври.

Тогава наблюдаващият прокурор Ангел Кънев преброи 70 човека в сравнително малката зала с неотваряеми прозорци.

„След това бяха изведени резервните защитници, но имаше едни 45 минути до час, в който всички заседавахме без каквато и да е социална дистанция, без въздух и в крайно неподходящи условия, в разрез с предписаните мерки от РЗИ и от Министерството на здравеопазването. Респективно, в периода на инкубационния период, на шестия ден след това се почувствах зле и си направих PCR тест, който се оказа положителен. Състоянието ми рязко се влоши“, каза пред „Флагман“ адв. Попова.

Според нея, всеки, който е присъствал в залата, е бил под потенциална опасност от зараза с Covid-19.

„Включително моят подзащитен, който е в лошо здравословно състояние, е бил в пряк контакт с мен и съответно са поставени здравето и животът му под опасност“, заяви още Анна Попова.

Друг неин колега по същото дело – адв. Стоян Мадин, който е защитник на друг подсъдим от Карнобат със сърдечна операция, също бил карантиниран с положителни проби в семейството с Covid-19.

„Колко други са заразени, не знам. Ситуацията е крещяща и недопустима. В условията на пандемия да се пренебрегват основни правила и животът и здравето на толкова много хора да се поставят под угроза! И тук говорим не само за подсъдимите, а за техните адвокати, за журналисти, за свидетели, дори за самия съдебен състав“, възмути се Анна Попова.

Очаквайте цялото интервю по темата с адв. Попова<

Новините от днес и със задна дата