вторник, 13 октомври 2020 г.

Разследващи установиха коя е 30 г. разчленена жена и убиецът ѝ

 
Труп на жена, скрита в куфар, беше открит закопан в района между радомирските села Бърнарево и Николово. По коса, останала по пътната чанта, станало ясно, че жертвата е Антониа Гервазиева. Това пише "Телеграф", като се позовава на разследващи.

До разплитане на случая, който е досущ като сценарий от книга на Стивън Кинг, се стигнало след като бащата на убиеца признал, че е помогнал на сина си да закопаят тялото. 30-годишната Антониа, която е родом от село Копаница, беше обявена за издирване през февруари, въпреки че изчезва мистериозно още на 7 януари. 

Близките ѝ споделили, че тя има приятел - Любомир, с който живеела на семейни начала. Според техни съседи и двамата употребявали наркотици. Изведнъж Тони, както я наричали всички, сякаш потънала вдън земя. Любомир обяснявал, че се е върнала при семейството си. След няколко месеца и той изчезнал.

 Майката на убитата и накълцана Антония: Чух се с приятеля ѝ на 7 януари и после... Оказало се, че замина първо в Италия, а след това се прехвърлил във Франция. Преди около 10 дни в полицията отишъл бащата на Любомир. 

Възрастният мъж не можел повече да търпи и споделил пред разследващите в Радомир къде е заровен трупа на Тони. Той завел ченгетата до мястото и те останали изумени.

Куфарът, в който било скрито тялото, предварително сложено в чувал, действително бил там. От Гервазиева обаче останал единствено скелет и малко коса. Именно тя била достатъчна, за да се докаже самоличността на жертвата. 

По-късно се установило, че тя е удушена. Таткото на Любомир споделил и какво му е казал след убийството. "Стана беля, татко, помогни ми", били думите на убиеца, след което двамата заедно скрили трупа. Очаква се за Любомир да бъде издадена европейска заповед за арест и да бъде докаран у нас.

Новините от днес и със задна дата