сряда, 9 септември 2020 г.

И българин сред намушканите в Бирмингам

  

Българин е сред пострадалите при серията нападения с нож в Бирмингам в неделя през нощта, при която един загина и седем души бяха ранени. Името на Димитър Бъчваров бе съобщено при започване на съдебния процес по случая, предава "24 часа".

За нападението е задържан 27-годишният Зефаная Маклауд. Полицията още не разкрива какви са били мотивите му.

Самият той слушаше повдигнатите му обвинения, криейки лицето си с ръце, по видеовръзка от полицейския участък, в който е задържан.

Прокурор Сузан Луелин заяви, че решението да бъде обвинен за смъртта на един човек и за опит за убийство на още седем е взето в резултат на представени от полицията доказателства. На този етап се смята, че нападенията са извършени на случаен принцип и не са свързани с организирана престъпност или тероризъм. Извършени са на няколко места в центъра на английския град в продължение на 90 минути.

 

Убитият е служител на университета в Шефилд. 23-годишният Джейкъб Билингтън бил с група приятели, които се забавлявали, когато атаката започва половин час след полунощ. Намушкан е фатално с нож във врата.

Негов приятел, също на 23 г., е нападнат на близка улица. Състоянието му все още е критично, както и на 22-годишна жена. Останалите са в по-леко състояние и част от тях са изписани от болницата.

Подробности обаче не бяха съобщени. Съдията само прочете имената им. Освен Димитър Бъчваров това са Мигле Долобаускайте, Томас Гласи, Майкъл Калахан, Шейн Раули, Рис Камингс и Райън Бауърс.

Няма данни жертвите да са се познавали със Зефаная Маклауд. Билингтън дошъл за кратко в Бирмингам на гости на приятел.

Новините от днес и със задна дата