Жаклин (Джаки) Сталоун - майката на актьора Силвестър Сталоун, почина на 99-годишна възраст.

Тя беше известна астроложка и танцьорка. Участвала е многократно в различни телевизионни програми. Написала е няколко книги по астрология.

През последните години снима кардиотренировките си и ги споделя с феновете си.


Тъжната вест за кончината на Джаки сподели по-малкият брат на Силвестър Сталоун - актьорът и певец Франк Сталоун.

"Тази сутрин братята ми и аз загубихме майка си Джаки Сталоун. Тя беше майка на четири деца - Томи, Силвестър, Франки и покойната ми сестра Тони Ан. Тя беше забележителна жена, тренираща всеки ден, пълна с кураж и безстрашна. Тя умря в съня си, както си беше пожелала... Умът ѝ беше остър като бръснач до деня, в който умря. Никога не е носила маска, истинско революционно момиче. Предполагам, че давя емоциите си в сълзи и твърде много вино. Но когато познавате някого от 70 години, е трудно и тъжно. Имала е седем внуци и 3 правнуци. Брат ми Силвестър се грижеше за нея като за кралица цял живот.

Никога повече няма да мога да се обадя на майка ми или да я накарам да ме гълчи защо не съм се оженил. Но всички обичахме нея и нейния дух за оцелеляване и победа. Винаги ще ми липсваш, мамо", написа Франк във Фейсбук.

Жаклин Сталоун е родена във Вашингтон в семейство на адвокат. Предците ѝ по бащина линия емигрират в САЩ от Одеса през 1888 г.