петък, 25 септември 2020 г.

Българин убит жестоко от жена в Сиатъл

  

Българин, който работел като мениджър на сграда в центъра на Сиатъл, е убит при спор с жена, която доскоро живеела там, предава BG VOICE. 48-годишният Станимир Цанков е бил наръган няколко пъти с нож.

Според полицията жената наръгала и още една жена на 43 години. След това жената се барикадирала в сградата. Ситуацията продължила близо 6 часа. 

На място били повикани SWAT екип и дори робот за обезвреждане на бомби. Тя беше изнесена на носилка след като е успяла да се нареже по време на барикадиранего. Заподозряната е изнесена на носилка след 6 часова барикада. 


                                                Сн.: стопдакър KOMO News 

Заподозряната е жена 43 години и е арестувана. В момента е в King County Jail в Сиатъл. Полицията се появила в небостъргача Centennial Appartments на 4-то авеню в Сиатъл след сигнал в сряда около 11:30 ч. местно време за двама, намушкани от жена, която доскоро живеела там. Преди дни управата на сградата сложили заповед за напускане на дома. Жената обаче не била там и те сменили ключалките. Изглежда, че инцидентът се е случил в деня когато тя се върнала и заварила жилището заключено.

„Той беше такъв човек, който искаш да ти е приятел“, казва Валентин Михайлов, който работи като директор поддръжка на сгради в друг жилищен комплекс в Сиатъл. Валентин Михайлов е ѝ човекът, на когото позвъняват първо от самата сграда минути след инцидента. 

„Обади ми се неговата колежка Стефани, която също е ранена. Каза ми да звънна на жена му, за да ѝ кажа, че е наръган, за да не чуе от някой друг“, каза за BG VOICE Михайлов. Според друга колежка на Цаков е възможно Станимир да е скочил да защити Стефани, която е мениджър на целия жилищен комплекс и негова шефка. Приятели на починалия българин казват, че е бил човек за възхищение и страхотен приятел. 

„Толкова време сме били заедно“, казва потъналия в скърб Валентин Михайлов „във вторник вечерта пихме бира у тях и се майтапихме“. Близките му са се надявали до последно, че има надежда за живота му.

 След инцидента Станимир Цаков е откаран в болница където прекарва тежка операция, казва Валентин Михайлов и добавя, че семейството се е надявало до последно изходът от нея да не е фатален. Родом от Стара Загора Станимир Цанков емигрира в Щатите преди повече от 20 години. От 2015 до днес е мениджър по подръжката в компанията Екуити Резиденшъл, която оперира сградата, в която се е случила трагедията. Приятели казват за него, че е един от първите български рейнджъри.

Новините от днес и със задна дата