събота, 26 септември 2020 г.

Да си заспиш момиче и да се събудиш баба: 21-годишна побеля за една нощ СНИМКИ

 

Сара беше на 21 години, когато животът ѝ се промени драматично. Тя си легна, а на следващата сутрин се събуди в шок, че тъмната ѝ коса е побеляла изцяло,  Можете ли да си представите какъв стрес изпитва една млада жена с такава драстична промяна?

Лекарите, тестовете, консултациите с генетици и трихолози не дават никакви резултати. Процесът на промяна на цвета на косата на Сара е необясним и, уви, необратим. Както за всяка жена, така и за Сара косата е била важна част от външния ѝ вид.

Боята за коса се притича на помощ на младата баба. Колко часа е прекарала във фризьорския стол и колко балончета боя е използвала, няма как да преброи.

Сара е боядисвала къдриците си до 37-годишна възраст, но след това се е примирила с реалността. Тя твърдо отказва да оцвети косата си и реши да не крие сивата си грива. До 44-годишна възраст главата на Сара става напълно сива, но добре подбраната прическа и грим ѝ помагат да подчертае красотата си. 

На Сара са ѝ трябвали повече от 15 години, за да приеме себе си и да се примири с побеляването. За съжаление, съвременната медицина все още не може да разбере каква би могла да бъде причината за такова бързо побеляване.

Да станете сиви за една нощ: Мит или реалност?

Вярна ли е историята на Сара? Да! Случаите на бързото появяване на сива коса са известни на медицината, с изключение на историята на Сара!

Пилотът Ерик Муди изпитва изключителен стрес през 80-те години. Той кара самолет от Куала Лумпур, когато всички двигатели на самолети са се повредили. 

Ерик спокойно е дал необходимите команди на членовете на екипажа и предупредил пътниците за аварийно кацане. С невероятни усилия той пилотира самолета без нито една жертва. Какво му коства тази победа?

6 месеца след инцидента Ерик, когато пилотът дори не е имал 40 години, се събудил със сива коса над челото. През следващите шест месеца цялата глава на пилота побеляла.

Последиците от силния стрес се отразили на цвета на косата на пилота. Лекарите не можели да спрат процеса на побеляване нито чрез инжекции с витамин, нито чрез седативни лекарства.

Съвременната медицина познава много случаи, когато пациентите побеляват в следствие на силен стрес. Специално при Сара не е ясно дали причина са гените или стрес, натрупан с годините. /jenata.blitz.bg

Новините от днес и със задна дата