петък, 28 август 2020 г.

Гешев с извънреден брифинг за спецоперацията в Дупница, четирима са задържани! ВИДЕО

  

Ще направим всичко възможно да не се върнат мутренските времена и ако някой си мисли друго, не е познал. Това заяви главният прокурор Иван Гешев в Дупница, където се провежда специализирана акция на полицията. 

Спецоперацията се провежда на територията на Дупница. Градът е под полицейска блокада. На всички входно-изходни артерии са разположени екипи на Жандармерията. Акцията е във връзка с разследването, което тече след изчезването на Янек Миланов. Ангажирани са много други институции. И агенцията по приходите и т.н. Предстои доста работа с колегите в Дупница. Това не е краят, а началото. Поел съм ангажименти пред брата на издирваното лице", заяви обвинител номер 1. 

"Около 120 кв. км. ще бъдат претърсени, включително със следови кучета. Другата акция е по-мащабна на територията на Дупница от агенцията по труда, агенцията по труда, набелязани са лица, които да бъдат проверявани", уточни комисар Хаджиев.

Над 300 служители на МВР са ангажирани в операцията. 

Това, което мога до момента да съобщя е, че има задържани 4 лица", посочи още той. Гешев коментира и атентата в Сарафово. В Сарафово делото е приключило по същество. Предстоят пледоарии, след което присъда. Надявам се да има справедливост за израелските граждани. Според събраните доказателства, атентатът е финансиран от Хизбола.

Новините от днес и със задна дата