понеделник, 13 юли 2020 г.

Прокуратурата с "незабавна проверка" на пристанището до резиденцията на Доган

Върховната административна прокуратура (ВАП) е сезирала министъра на транспорта Росен Желязков да започне "незабавна проверка" на концесионния договор на пристанищен терминал "Росенец".

ВАП е организирала преписка на основание правото си да упражнява всякакъв надзор за законност - чл.145, ал. 1 от Закона за съдебната власт (ЗСВ).

В най-кратък срок трябва да бъде предоставен концесионният договор за пристанищния терминал, административната преписка по сключването на договора и инвестиционната програма, както и информация за предварителни съгласувания и одобрения съгласно т. 10.2.5. от решението на МС и информация за извършван от министерството контрол по изпълнение на концесионния договор.

Проверката на ВАП на строителството в парка "Росенец" продължава, подчертават от прокуратурата.

Миналата седмица от извънпарламентарната "Демократична България" неколкократно се опитваха да стигнат до плажа пред резиденцията на Ахмед Доган в "Росенец", но бяха блокирани от служители на Националната служба за охрана.

В събота активисти се събраха в опит да се доберат до плажа, те се изправиха срещу симпатизанти на ДПС, които бяха докарани, за да проведат протест в защита на почетния лидер Ахмед Доган.

Новините от днес и със задна дата