петък, 10 юли 2020 г.

Още автобусен протест - туризъм: Симпатизанти на ДПС пристигнаха в "Росенец"

Симпатизанти на ДПС се събират в района на парк "Росенец", където утре ще има протестно масово плажуване, съобщи bTV. Тази вечер там пристигна автобус, пълен с млади мъже, симпатизанти на ДПС. Те разказаха, че са организирани от кмета на община Гърмен, Феим Иса, който също се оказа на мястото.

Младите мъже обаче твърдят, че са дошли на екскурзия в Росенец и са настанени в почивна станция, която е на около километър от протеста, който ще се състои утре.

По информация на bTV утре, за да подкрепят Ахмед Доган и неговия " летен сарай", ще пристигнат още няколко автобуса с привърженици на ДПС.

До "масовото плажуване", за което вече са се отбелязали над 4000 души във Фейсбук, се стигна, след като преди дни съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов, активистът от същото политическо обединение Ивайло Мирчев и общинският съветник от Бургас Димитър Найденов дебаркираха с гумена лодка на брега в близост до лятната резиденция на Ахмед Доган и забиха в пясъка българското знаме. Акцията предизвика сблъсък с пристигналите на място охранители от НСО, които хвърлиха националния флаг на земята.

Скандалът ескалира, след като премиерът Бойко Борисов представи писмо от НСО до Морска администрация и МВР, изпратено ден след случката с Иванов, в което се иска да се забрани достъпът по суша и море до лятната резиденция на Ахмед Доган.

Малко по-късно президентът Румен Радев поиска оставката на началника на службата за охрана ген. Красимир Станчев, а той си я даде.

Новините от днес и със задна дата