сряда, 13 май 2020 г.

Виена раздава ваучери за ресторант на жителите си

През юни на жителите на Виена ще бъдат раздадени ваучери по 25 евро за едно посещение на ресторант, за да бъде подпомогнато възстановяването на ресторантьорския бизнес след пандемията. Това съобщи днес кметът на австрийската столица Михаел Лудвиг.

"От средата на юни започваме кампания, според която всички домакинства във Виена ще получат ваучер за виенски ресторант (25 евро за един човек, 50 евро за семейство от няколко души)", написа в Туитър градоначалникът. Той уточни, че целта е да бъде оказана подкрепа на местните ресторантоьори и заведения.

Лудвиг добави, че ресторантьорството във Виена е важен сектор за икономиката: 6000 компании с 60 000 служители създават 1,45 милиарда евро добавена стойност.

За 15 май в Австрия е насрочен третият етап от отмяната на ограниченията, въведени заради коронавируса. Предвидено е отварянето на ресторанти, кафенета и барове, като работното им време ще бъде ограничено от 06:00 до 23:00 часа. Гостите ще трябва да правят резервации предварително, да спазват дистанция спрямо външни лица, масите ще трябва да бъдат разположени на разстояние една от друга, а персоналът ще бъде задлъжен да носи медицински маски.



Новините от днес и със задна дата