вторник, 5 май 2020 г.

Трагедия: Издъхна бургазлията Георги, който гаснеше в хоспис в Германия

Трагедия: Издъхна гурбетчията Георги, който гаснеше в хоспис в Германия - 0
Почина 47-годишният Георги Георгиев, който гаснеше в хоспис в Германия, информира "Флагман". Бургазлията страдаше от скоротечен рак, а съпругата му Мария беше в безизходица - не знаеше как и къде ще го погребе.
Припомняме, че преди дни свещеникът на Георги - отец Васил Бечевски, който служи в български православен храм в България, отправи призив за финансова подкрепа, за да може да бъде организирано погребение и транспорт, тъй като сумата бе непосилна за семейството.
В крайна сметка необходимите средства се събраха за часове от хора с добри сърца и приятели на семейство Георгиеви от всички краища на България и света. Той е издъхнал в неделя и благодарение на помощта от всички дарители веднага е задвижена процедурата по транспортирането на тялото му до родния Ямбол. Семейството желае да го погребе там, защото неговата майка живее в града и ще може да се грижи за гроба му. Съпругата на Георги - Мария, която бе неотлъчно до него от първия ден, в който той е чул тежката диагноза, смята да замине отново за Германия и да си потърси работа.
В момента тя ще издържа двете си дъщери, едната от които предстои да бъде студентка. Близки приятели описват семейството като сплотено, въпреки всички трудности, пред които са били изправени през годините.
"Мария е най-силният човек, когото познавам. Заедно сме от деца, а съдбата ѝ е изключително тежка, буквално в ръцете ѝ издъхнаха повечето ѝ близки. В момента тя ще бъде сам-сама на света с двете си деца. С Георги бяха заедно 20 години, имаха щастлив живот, изпълнен с разбирателство и любов. Необходимостта от средства го накара да замине за Германия, но най-голямото нещастие се случи там", разказа приятелка на Мария.

Георги заминава за Германия преди 2 години, той мечтае да осигури нормален живот на жена си и двете си дъщери. Работи неуморно като шофьор в близост до Баден-Баден и всеки месец изпраща финансови средства в България. Миналата есен обаче е диагностициран с най-тежката диагноза – рак на хранопровода в много напреднал стадий, който се развива изключително бързо.
Съпругата му Мария и двете му дъщери – 15-годишната Павлина и 18-годишната Катерина, са съкрушени от новината, но до последно вярват, че Георги ще се оправи и отново ще бъде стожер за семейството си. Според лекарската комисия обаче, надежда за оздравяване или подобрение за Георги не е имало.

Новините от днес и със задна дата