петък, 8 май 2020 г.

Бил Гейтс - новият норвежец, който краде и яде български дечица

Бил Гейтс - новият норвежец, който краде и яде български дечица - 0
Норвежец, в очите на алармистите и псевдопатриотите е човек, който през нощта се промъква, за да открадне детето ти. Без никаква причина, разбира се. Просто, защото е норвежец и смята, че българските деца са най-вкусните на света. В този смисъл, един от най-богатите и влиятелни хора в света – Бил Гейтс, се превърна в новия норвежец. Онзи, който “пусна” вируса. Онзи, който в таен заговор с илюминатите иска да контролира света. Нас. Истината е друга.
Само преди някакви си три години, по време на конференция по сигурността в Мюнхен, Бил Гейтс предупреди, че света неизбежно ще се сблъска със световна пандемия, пише в свой анализ Михаил Леонов, цитиран от "Труд". Не защото някой мисли зло на планетата, а защото такава е логиката на този свят – бактериите съществуват, от тях се е зародил животът. Вирусите са част от планетата и на определен период от време минават, за да свършват това, за което съществуват – да атакуват човечеството. Бил Гейтс призова заплахата от пандемия да се приема толкова сериозно, “колкото опасността от ядрена атака по време на студената война”. Преди три години създателят на “Майкрософт” даде пример с епидемията от ебола в Западна Африка в периода 2014-2015 г. и с испанския грип от 1918 г.
Между другото той предупреди, че е възможно вирусите да бъдат използвани и като терористичен инструмент. “Една катастрофа от глобален мащаб е вероятна”, сподели Гейтс. Подготовката за пандемия ще струва на света само 3,4 милиарда долара годишно, а евентуалната пандемия ще нанесе щети за 570 милиарда долара годишно, подчерта Бил Гейтс. Вместо хората да се вслушат в него, подминаха предупрежденията, а днес го атакуват, че всъщност “точно този мръсен а-ха норвежец участва в мръсен сценарий за контрол над човечеството”. Кой е този Бил? Уилям Хенри Гейтс III, познат на целия свят като Бил Гейтс, е роден на 28 октомври 1955 г.
Вероятно през тази 1955-а извънземни са посещавали земята, защото освен Гейтс в същата година е роден и създателят на “Епъл” – Стив Джобс, мир на ябълката му. Семейството на малкия Били е заможно, с огромни връзки в бизнеса и политиката. Неговият прадядо е бил кмет, дядо му е бил вицепрезидент на националната банка, а баща му Хенри Гейтс е известен адвокат. През есента на 1968 г. преподавателите в Лейксайд решават да запознаят учениците си с компютърната материя. Компютърът, притежаван от Лейксайд, е DEC PDP-10, собственост на General Electric. Бил Гейтс, Пол Алън и други ученици от Лейксайд веднага станали неразделни с компютъра. Те стояли в залата, в която се намира машината, цели дни и нощи, като писали програми, четели компютърна литература и правели всичко, което да увеличи познанията им в компютърната наука. Така разказва легендата. След това стартират и приключенията на Гейтс и Алън в света на компютрите. Успехът им започва с една лъжа.

През декември 1974 г. Алън бил на път към Гейтс, когато му попаднало списание, на което видял Altair 8800 – първия персонален компютър. Двамата усетили шанса не в хардуера, а в софтуера. Гейтс се обидил на създателите на Altair 8800 и ги излъгал, че с Пол Алън създали версия на компютърния език BASIC, която може да работи на техните компютри. Всъщност как можеш да имаш софтуер без компютър? Онези обаче се вързали и им пратили компютър. Двамата се захванали и така влезли в играта.
“Бизнесът е най-увлекателната игра, в която максимум хазарт се съчетава с минимум правила”, обича да казва Бил Гейтс. Той също така твърди, че компанията му перманентно е изправена пред фалит в следващите 18 месеца. Това обаче така и не се случва. “Майкрософт” превръща двамата в лидери в света на компютрите, а Бил Гейтс – един от най-богатите хора на планетата. Геният е толкова богат, че няма как да похарчи имането си, дори и да го прахосва. Две неща занимават Гейтс в момента – уютът и благотворителността. Едното му създава физически покой, другото -духовно удовлетворение. Също като великия ренесансов мислител, художник и конструктор Леонардо да Винчи, Бил Гейтс е изключително последователен и не признава прегради пред научните достижения. Той е поставил няколко задачи пред себе си.
Едната е свързана с енергийното бъдеще на земята, като описва нуждата от “чудеса” за избягване на глобална катастрофа и обяснява защо поддържа един крайно различен тип ядрен реактор. Каква е целта? Нулеви въглеродни емисии до края 2050 г. в световен мащаб. Това едва ли ще се случи, защото, както знаем, само едно изригване на вулкан бълва повече твърди частици и въглеродни окиси, отколкото цялото човечество произвежда за една година.
Леонардо краси дома му
Къщата на милиардера е нещо скандално хубаво. За изграждането са използвани стеблата на елхи, стари колкото едно османско робство – 500 години. Над 300 работници са работили при издигането на бъдещия дом на Бил Гейтс, като 1/3 от тях са били електротехници и технологични магьосници. Система от сензори контролира топлината и осветлението, а декорите могат да се променят с докосване за секунди, музикално оформление има дори и под водата. Най-ценното нещо в нея обаче е библиотеката. Тя е огромна и в нея се намират шедьоври на печатния занаят. Там се намират включително и ръкописи на Леонардо да Винчи.
За него
Разбира какво се случва
Трябва да отидем да видим Бил Гейтс и много различни хора, които наистина разбират какво се случва. Трябва да поговорим с тях, може би в определени области, затваряйки интернет по някакъв начин. Някой ще каже: “О, свобода на словото, свобода на словото”. Това са глупави хора. Имаме много глупави хора. Доналд Тръмп, президент на САЩ
Той е вдъхновение
Бил Гейтс винаги е бил ментор и вдъхновение за мен, още преди да го познавам. Тъкмо като пораснах, се възхищавах как Microsoft е насочена към мисията. Марк Зукербърг, основател на “Фейсбук”
Всичко при него е версии
Бил Гейтс днес е много богат човек… и искате ли да знаете защо? Отговорът е една дума: версии. Дейв Бари, писател
Не умее да работи за друг
Когато станах директор, имахме много тежка първа година. Бил не умееше да работи за друг, а аз не умеех да управлявам него…. В крайна сметка обаче започнах работа като директор на компания, която имаше 2,5 млн. долара приходи и 30 души персонал. Когато я напуснах, печалбите ѝ възлизаха на 22 млрд. чисто, доста добър резултат.
Стийв Балмър, бивш съдружник на Гейтс и директор на “Майкрософт”

Новините от днес и със задна дата