вторник, 12 май 2020 г.

Остава топло, със слабо захлаждане днес и утре

За разлика от Западна и Централна Европа, времето у нас е топло, предимно слънчево  и с малко валежи и ще остане без съществена промяна в следващите дни.

Днес ще бъде слънчево и топло, с температури от 25 до 30 градуса. В Дунавската равнина ще духа слаб и умерен западен вятър.

След обяд около планините и в някои западни райони ще се развива купеста облачност и само на отделни места е възможно да превали и прегърми.

През нощта ще бъде ясно над по-голямата част от страната. Повече облаци ще има до около полунощ над Югоизточна България и в района на Странджа и южното черноморие и там все още ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици, които ще стихват през втората половина на нощта.

Утре сутрин минималните температури ще са от 8 до 14 градуса.

През деня вятърът ще се ориентира от изток и югоизток, слаб. Облачността ще бъде незначителна, а вероятността за валеж е малка. 

Температурите ще се понижат малко и ще доближат стойности, обичайни за месец май: от 21 до 26 градуса.

В четвъртък отново ще се затопли и дневните стойности ще достигнат 28 до около 32, 33 градуса. 

До края на седмицата времето ще остане без съществена промяна, с температури денем най-често от 26 до около 30, 31 в някои дни.

Високи през повечето дни ще бъдат и минималните температури, най-често от 11-12 до около 16-17 градуса и  само на места по високите полета до 9-10 в някои дни.


Новините от днес и със задна дата