сряда, 13 май 2020 г.

Котарак спаси осиновителите си от задушаване при пожар

Осиновен от приют котарак се превърна в герой, след като спаси стопаните си от задушаване при пожар в къщата им в канадската провинция Нюфаундленд.

30-годишният Скот Уайт и годеницата му спели, когато около 4.30 ч. на 28 април, черният им котарак Джоуи се качил на спалнята и седнал на гърдите на младия мъж. Джоуи упорито удрял с лапа Скот по гърдите, опитвайки се всячески да го събуди.

"Това беше крайно нетипично поведение на него. Когато се разсъних, станах и отворих вратата на спалнята, видях как от кухнята излиза задушлив дим", разказва стопанинът на котарака герой.

Оказало се, че слоукукърът (уред за бавно приготвяне на храна - бел.ред) на семейството се е запалил. По думите на Скот, в същото време 10-месечното им куче кротко спяло в спалнята и дори не се събудило.

"Когато осиновихме Джоуи, с годеницата ми се шегувахме, че е безценен, а сега той го доказа", допълва 30-годишният Скот.

2,5-годишният котарак бил осиновен от канадеца и годеницата му през 2017 г. Те взели от приют за бездомни животни в Торонто.

След премеждието, Джоуи получил допълнителни лакомства.

Новините от днес и със задна дата