сряда, 13 май 2020 г.

Игра на подписи: (Не)автентичният Георги Попов

Кой е истинският подпис на Георги Попов? Това е поредният въпрос, който наднича иззад предоставените от "Нове АД" документи по прехвърляне на собствеността на ПФК "Левски" АД.

Хронологията показва, че мажоритарният пакет акции е бил последователно в ръцете на Александър Ангелов, Спас Русев, Христо Йовов, Васил Божков и Георги Попов, преди последният да ги джироса на името на премиера Бойко Борисов. Подписът върху документа от 8 май обаче е с подозрителна автентичност. Причината е в това, че той видимо се разминава графологично с друг документ, заверен от същия Георги Попов - финансов отчет на ръководеното от него търговско дружество - "ПВН 2007" ЕООД, за 2018 година.

Първи внимание върху разликите обурна финансистът Нено Ненов. Малко след 9:30 часа днес той постна във Фейсбук двете факсимилета, като придружи сравнението със следния текст: "Това вляво е подписа на главния акционер на ПФК Левски - Георги Кънчев Попов, на годишния финансов отчет на ръководеното от него търговско дружество - "ПВН 2007" ЕООД, за 2018 година. А това вдясно е неговият подпис от джиросването на акциите в интересна форма, явно иска да каже нещо..." Час по-късно публикацията изчезна от стената на Нено Ненов.

От Dir.bg обаче са открили отчета на "ПВН 2007", сравни го с джирото от 8 май и установи, че подписите върху двата документа наистина нямат нищо общо.




Новините от днес и със задна дата