сряда, 22 април 2020 г.

Промениха обвинението срещу Кристиан в умишлено причиняване на смъртта на Милен Цветков

                         Снимка: Bulphoto/Facebook
Софийска градска прокуратура преквалифицира обвинението спрямо 22-годишния Кристиан Николов, като му предявиха ново, по-тежко обвинение.

Младежът, който блъсна колата на телевизионния водещ Милен Цветков на кръстовището на мол "Парадайз" на Великден, вече ще отговаря за умишленото причиняване на смъртта на 53-годишния журналист. Досега обвинението срещу Кристиан бе за причиняване на смърт на пътя след употреба на упойващи вещества.

От прокуратурата уточняват, че във фаталния ден - 19 април, около 18 ч., в района на кръстовището на ул. "Хенрик Ибсен" с бул. "Черни връх" в столицата, обвиняемият Кристиан Николов, при управление на джип Audi Q7, е нарушил правилата за движение по Закона за движението по пътищата, като се е движил със скорост над разрешената и не е спрял при приближаване на кръстовището при червен сигнал на светофарната уредба, вследствие на което умишлено е причинил смъртта на Милен Цветков.

Случаят е особено тежък, тъй като младият шофьор е управлявал превозното средство след употреба на различни видове наркотични вещества - амфетамин, марихуана, кокаин и бромазепам. Застрашил е живота и здравето на множество участници в движението, като деянието е извършено на оживено място.

Според Наказателния кодекс за особено тежки случаи наказанието е от 15 до 20 години или доживотен затвор.

По делото е изготвено предварително заключение на назначената съдебно-медицинска експертиза от аутопсията на загиналия Милен Цветков, от което е видно, че вследствие на удара са му били причинени множество несъвместими с живота травми - счупване от 3 до 11 ребро, травма на черния дроб, както и сърдечна тампонада.

Софийска градска прокуратура внесе в Софийски градски съд искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение по отношение на извършителя на престъплението - "задържане под стража".

Малко по-късно днес магистратите ще решат дали да оставят Кристиан Николов за постоянно в ареста.

Новините от днес и със задна дата