вторник, 14 април 2020 г.

Арестуваха мъж и жена след скандал за разходка на куче без маски в Бургас

Мъж и жена влезли в схватка с полицията, докато разхождали кучета в Борисовата градинка в Бургас, но нямали маски. Инцидентът е станал към 11.30 часа на 13 април.
В Първо управление на МВР е получен сигнал за нарушители, които не спазвали противоепидемичните мерки. Пристигналите на мястото полицаи открили 29-годишен мъж и жена на 23-години, които извели домашните си любимци на разходка.

Двамата не носили документи за самоличност, отказали да предоставят личните си данни за извършване на справка и да изпълнят полицейските разпореждания. Щом униформените се опитали да задържат мъжа, той започнал яростна съпротива.

Отправил обиди, закани и директни заплахи към МВР-служителите, но е бил закопчан с белезници. В същото време се намесила и жената. Тя пък ритнала задната броня на служебния полицейски автомобил, а при опита да я задържат, ритнала в краката единия от полицаите.

На двамата са наложени актове във връзка с неизпълнение на полицейско разпореждане и неспазване на противоепидемичните мерки. Задържани са с полицейска заповед за задържане за срок до 24 часа.

Новините от днес и със задна дата