вторник, 14 април 2020 г.

Потушиха пожара в магазина за черно-бяла техника в Бургас

Пожарът в магазина от веригата "Зора" за черно-бяла техника в Бургас е локализиран. До окончателното му ликвидиране на мястото на инцидента ще останат три противопожарни екипа, съобщиха от Областната дирекция на МВР в града.

Засегнатата площ е около 450 кв.м. По първоначални данни огънят е тръгнал от складова база в обекта. Пожарникарите са успели да спасят второто складово помощение с площ 420 кв.м.

Вероятно първоначалния оглед на местопроизшествието с участието на пожаро-технически експерт ще стартира утре, поради високата температура в помещението към момента, уточниха от полицията.

Сигналът за пожара е бил подаден около 15.00 часа. Служителите в магазина незабавно са били евакуирани. В погасяването на пожара са участвали единайсет огнеборци. Пострадали от инцидента няма.

"Няма загинали и ранени посетители, служители или клиенти на магазина, а това е най-важното за нас в този момент", пише в изявление на екипа на търговска фирма "Зора".

Във връзка с множеството публикации през изминалите изключително напрегнати за тях няколко часа те съобщават подробности за инцидента.

"Пожарът е възникнал около 14.50 часа в едно от складовите помещения към магазина, като служителите са спазили всички процедурни мерки и са извели на безопасно място посетителите и колегите си.  Пожарът не е обхванал целия обект, защото складовото помещение, където е възникнал, е оборудвано с противопожарна врата, която е спряла разпространението, както и с необходимата противопожарна и пожароизвестителна техника, съгласно всички изисквания и разпоредби. Черният дим от пожара се дължи на запалените уреди, масла и инвентар", посочват от фирмата и отбелязват:

"Най-големият приоритет за нас, особено в този момент, е здравето и сигурността на клиентите и служителите ни. Всички те са добре, благодарение на навременната, адекватна и професионална реакция на служителите на магазина, за което искрено им благодарим!"

"Притесненията, тревогите и грижите ни са насочени към всеотдайните пожарникари, които положиха изключително старание да потушат пламъците, въпреки ужасно високите температури, които представляват опасност за тях самите. Молим се всичко да приключи възможно най-скоро и те да се приберат при семействата си", отбелязват още от "Зора".

Предстои разследване как е възникнал пожарът, като към момента от фирмата нямат никаква информация за причините.

Новините от днес и със задна дата