събота, 25 април 2020 г.

Безумна лудост с италианска следа в Бургас с коронавирус

Безумна лудост с италианска следа подпали Бургас с коронавирус - 0
Рано днес стана ясно, че броят на заразените българи с коронавирус вече е 1234. Ген. Мутафчийски обяви, че в Бургас новите заразени са четирима. Оказа се, че това е цяло семейство, а причина за заразата им е изключително безотговорно поведение на 53-годишна жена и 34-годишният ѝ син.
Преди дни двамата се завърнали от Италия, за да празнуват Цветница със семейството си. Заразените нови четирима души в Бургас са две жени - на 53 и 48 години (сестри), баща им на 77 години и синът на едната жена.
53-годишната майка и 34-годишният ѝ син се завърнали с лек автомобил от Италия на Цветница, като влезли в страната през Видин, съобщават от пресцентъра на Община Бургас.
Те се прибирали в морския град за Великденските празници. Живеят във фамилна къща в един от големите квартали на Бургас. Майката и сина заразили 77- годишния дядо (баща ѝ) и 48-годишната жена (сестра ѝ).
"Коя сте вие, не сме длъжни да ви информираме за състоянието си, още повече, че аз пристигнах в България от Италия здрав и майка ми бе заразена именно от местните хора", това заяви 34-годишният Б.С., който се оказа болен с коронавирус, съобщава още "Флагман".

Направили са си тестове в частна лаборатория. Вчера състоянието на двете жени се влошило и са били настанени в Инфекциозно отделение на УМБАЛ-Бургас. Така общият брой на пациентите в отделението става 13.

Общото състояние на настанените засега е добро, с изключение на един от тях, който е на терапия с кислород, но не е интубиран. В инфекциозното в Айтос вече няма пациенти с корона вирус. Там ще се настаняват заболелите от други инфекциозни заболявания.

Новините от днес и със задна дата