неделя, 29 март 2020 г.

Майка и дъщеря починаха от COVID-19

 Коронавирус: Близо 6000 заразени и 55 починали в Германия за ден ...
Тази сутрин е починала 51-годишната жена с COVID-19, която беше хоспитализирана в МБАЛ Благоевград, съобщи Министерството на здравеопазването.
Жената е страдала и от астма.

Късно снощи в лечебното заведение почина и 74-годишната ѝ майка. Възрастната жена също беше диагностицирана с новия коронавирус. Пациентката е страдала от хронична белодробна болест и хипертония.
Министерството на здравеопазването изказва съболезнования на семейството и близките.
Двете жени - майка и дъщеря, са съответно 7-ма и 8-ма жертви на COVID-19 у нас.
Вече трима са починалите в благоевградската болница.
По-рано сутринта от МЗ съобщиха, че установените вирусоносители в България към 08.00 часа на 29 март са 338 души - със седем нови случая. Седем са починали (вече 8), 11 са излекуваните.
В процент починалите спрямо регистрираните заразени са 2.37%.
Кои са контактните на починалите вирусоносители майка и дъщеря
Установени са контактните лица на починалите в болницата в Благоевград майка и дъщеря, каза за БТА директорът на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ д-р Калоян Калоянов.
Двете жени бяха настанени за лечение в инфекциозното отделение на Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) в областния град, като бяха диагностицирани с новия коронавирус. В петък следобед се е наложило да бъдат преместени в интензивното отделение, тъй като състоянието и на двете се е влошило.

Директорът на РЗИ посочи, че издирените контактни лица на двете жени са около петнадесет. Взети са проби, чакат се резултатите. Всички контактни вече са поставени под карантина.
Издирени са и контактните лица на починалия вчера в болницата в Благоевград 55-годишен мъж. Той е от Банско, но не е работил на ски лифта, каквато беше първоначалната информация. Мъжът е работил в цех за мебели в курортния град, а на неговите колеги, както и на останалите контактни лица, са взети проби и са поставени под карантина, отбеляза д-р Калоянов.

Новините от днес и със задна дата