вторник, 17 март 2020 г.

Капитанката на България: Мисля, че изкарах коронавирус, дано не съм заразила никогоКапитанката на националния ни волейболен тим - Елица Василева, се намира в един от най-засегнатите от коронавируса региони.
Тя играе за отбора на Новара от едноименния град в Северна Италия, с който преди три месеца все участие на Световното клубно първенство в Китай.
Пред "Dsport.bg" Василева разкри опасенията си, че след завръщането си от азиатската страна, заедно с някои нейни съотборнички е изкарала коронавирус.

Той е протекъл с температура, но без повече усложнения, а Василева се надява, че не е предала заразата на никого.
"Ние заедно с още един италиански и няколко турски отбора през декември бяхме в Китай на Световното клубно първенство. С прибирането се разболяхме почти всички.
Имаше период, в който го отдавахме на паднал имунитет заради пътуването, часовата разлика, почти не спяхме и тежкия турнир с 5 мача за 7 дни.
Но връщайки се от Китай, всички изкарахме по един вирус с висока температура, отсъствие на момичета от тренировки и мачове. Реално сега като се върнем назад си мислим, че може би сме изкарали и коронавируса, който тъкмо е започнал тогава!
Но защото сме млади и със силен имунитет сме го изкарали по-леко. Надявам се само да не съм го предала на някого. Нямам такъв голям страх от вируса, защото знам, че съм здрава, но по-големият ми страх е да не го предам на някого, защото ние сме отговорни за хората около нас повече отколкото за самите себе си".
Тя разказа и за обстановката в момента в най-засегнатия от заразата регион.

"Ние от това, което сме свикнали като динамика, от три тренировки на ден, от физическо голямо натоварване, изведнъж се затваряш вкъщи, нямаш никаква цел през деня, не се готвиш за мач. Всичко стана много равно, спокойно и непоносимо. Първите три дни бяха що годе нормални, но сега усещаш как постепенно полудяваш. Тичам по вътрешните стълби. От моя кондиционен треньор имам изготвена програма за упражнения вкъщи. Неща, които да правиш в хола. От време на време виждам някоя приятелка от отбора, можем да се видим за кафе и вечеря, колкото да не сме чисто сами. Освен тях друг не виждам".

Новините от днес и със задна дата