четвъртък, 19 март 2020 г.

Домусчиев разказа как го лекуват от коронавирус ВИДЕО


 "Добър вечер на всички. Чувствам се добре. Състоянието ми е добро, благодарение на грижите на един изключително добър медицински екип и смятам, че в кратък срок ще подобря състоянието си", това заяви в телефонен разговор пред Нова тв бизнесменът Кирил Домусчиев, който преди дни съобщи, че е диагностициран с коронавирус.

"Имах лека настинка и бях неразположен, като се прибрах от Франция. Лекувах се със стандартните за един грип стандартни средства. Съпругата ми вдигна температура и си пуснахме тест за коронавирус, който се оказа отрицателен и за двамата. В неделя си направихме нов тест и скенер на белите дробове и се оказа, че имаме двустранни пневмонии. Децата, за радост, са добре", разказа той.
"При мен тестът е положителен. Съпругата ми направи четири теста и всичките бяха отрицателни. Сега съм изолиран в отделението и благодаря на медиците за уникалната грижа и за това, че без страх лекуват болен от коронавирус", допълни собственикът на Нова тв. Бизнесменът заяви, че ще лежи в болница поне още две седмици.
"Гледах много внимателно позицията на френските доктори и учени за хлорохинов сулфат. В момента третират и мен с него и се твърди, че е един от най-добрите продукти. За съжаление, в България не се внася от много време. Според мен този продукт е много добре познат и колегите от хуманната фармация ще реагират бързо, а правителството трябва да направи съответните контакти с Германия и Франция и да поръчат. Аз съм предприел самоинициатива и убеждавам компании да ми продадат голямо количество, което да даря на Националния щаб, за да могат да се третират всички хора, които имат нужда от този продукт", каза още той.

"Адмирации към правителството, прокуратурата и Кризисния щаб за адекватните мерки. Справяме се сравнително добре.
"Благодаря на медицинските екипи, които денонощно се грижат за заболелите и на всички хора, които в тази тежка ситуация не спират да си вършат работата и да поддържат икономиката ни жива. Това е изключително важно, за да не допуснем следваща криза. Това е една паника, която смятам, че не е нормална и не е редна - доктор да се страхува да лекува болен от коронавирус. Ние не сме чумави", допълни Домусчиев.

Новините от днес и със задна дата