понеделник, 2 март 2020 г.

Следователи разпитват сина на Васил Божков

Bulphoto

Синът на бизнесмена Васил Божков - Антон Божков, е на разпит в сградата на Националното следствие на бул. "Г. М. Димитров", съобщи БНТ.

По неофициална информация синът на хазартния бос тази сутрин се е явил в сградата, където е бил призован на разпит в следствения отдел на Специализираната прокуратура.
Според източници на Божков-младши дори вече е повдигнато обвинение по разследването за хазартната афера. От прокуратурата на този етап не потвърждават, но и не отричат информацията.
Само преди дни на втора инстанция съдът отмени наложената рекордна парична гаранция от 1,5 млн. лева за жената на Васил Божков - Елена Динева, и я върна в ареста. Тя също беше обвинена, че е част от престъпна група, ръководена от мъжа ѝ.
Самият собственик на "Нове холдинг" все още е в Обединените арабски емирства, където беше задържан по искане на нашите власти.

Той обаче е на свобода, само паспортът му е отнет. Междувременно прокуратурата изпрати искане за екстрадицията му, но до момента няма резултат. Васил Божков беше подведен под отговорност по 11 обвинения, сред които организатор на престъпна група, принуда, изнасилвания, подбудителство, опит за убийство и др.

Новините от днес и със задна дата