понеделник, 2 март 2020 г.

До 23° в началото на седмицата, но след това - дъжд и гръмотевици


Днес страната ни за пореден път ще бъде едно от най-топлите места в Европа : температурите в някои райони ще достигнат 20 градуса. Утре ще бъде още по-топло.

Днес облачността ще бъде променлива, в централните и източни райони намаляваща до незначителна  и слънчево време. В крайните северозападни райони преди обяд е възможно да превали дъжд.
Доста топло за сезона време, с температури от 15 до 20 градуса.
През нощта облачността ще бъде значителна, средна и висока. Утре сутрин температурите ще бъдат доста високи за началото на месец март, от 5 до 10 градуса. Ще духа слаб, до умерен вятър от юг.
През деня вятърът ще се усили, особено в източните райони и северно от планините. Температурите ще бъдат много високи - от 17 до 22, 23 градуса, като на места северно от планините не са изключени и малко по-високи стойности. Малко по-хладно ще остане в някои северозападни и западни райони, защитени от южния вятър.
През нощта срещу сряда и в сряда от запад ще прониква по-хладен въздух. Атмосферата ще се лабилизира, облачността ще се увеличи и над западните, а по-късно над централните райони ще завали дъжд, на много места придружен и от гръмотевици.
Отначало над западните райони вятърът ще смени посоката си със западен.
Температурите сутрин ще са високи за март - над 5-6 до около 10 градуса, а в ранния следобед ще бъдат от около 9-10 на запад, до все още 19-20 градуса в Източна България.

В четвъртък ще бъде по-хладно и ветровито, с умерен, в Дунавската равнина - временно силен западен вятър. Минималните температури ще бъдат от около нула градуса по високите полета на запад, включително в Софийско, до 6-9 градуса в низините и източните райони. Облачността през деня ще остане често значителна и  на места все още е възможно да превали слаб дъжд. По-хладно, с температури от 7 до 12 градуса.
В петък облачността ще бъде значителна, но ще остане без валеж. Минималните температури ще бъдат от минус 1 до 5 градуса, а дневните ще се повишат и ще са от 11 до 17 градуса.
Според предварителните прогнози, през уикенда отново ни очаква доста топло време, с температури около и над 20 градуса, последвано от застудяване, дъжд и гръмотевици и понижение на температурите. Заради динамичните атмосферни процеси в региона по това време на март, повече подробности за времето в края на седмицата очаквайте в следващите дни./vremeto.dir.bg

Новините от днес и със задна дата