понеделник, 2 март 2020 г.

Повдигнаха обвинение и на сина на Васил Божков

Bulphoto

Синът на бизнесмена Васил Божков - Антон Божков, който бе извикан на разпит в сградата на Националното следствие на бул. "Г. М. Димитров", вече е с повдигнато обвинение за пране на пари, като член на организираната престъпна група, ръководена от баща му. Това съобщи на брифинг говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

33-годишният Антон Божков е с постановена мярка за задържане от 72 часа, като след това от прокуратурата ще внесат искане в Специализирания наказателен съд за налагане на постоянна мярка "задържане под стража".
На въпрос - има ли и други лица от близкия кръг на намиращия се в Обединените арабски емирства Васил Божков, към които прокуратурата проявява интерес, прокурор Милева отговори:

"Няма значение дали са от близкото или от далечното му обкръжение, ако се съберат доказателства, на всеки един от тях ще бъде повдигнато обвинение".
Самият собственик на "Нове холдинг" Васил Божков все още е в Обединените арабски емирства, където беше
 задържан по искане на нашите власти. Той обаче е на свобода, само паспортът му е отнет. Междувременно прокуратурата изпрати искане за екстрадицията му, но до момента няма резултат. Васил Божков беше подведен под отговорност по 11 обвинения, сред които организатор на престъпна група, принуда, изнасилвания, подбудителство, опит за убийство и др.
За участник в престъпната група е обвинена и жената до Божков - Елена Динева, която съдът остави за постоянно в ареста.

Новините от днес и със задна дата