четвъртък, 19 март 2020 г.

Мъж е пробил блокадата в Банско и по-късно е открит мъртъв


60-годишен мъж, който е успял да пробие блокадата в Банско и да се завърне в своя град Русе, е намерен мъртъв в четвъртък. Това съобщи председателят на Националния оперативен щаб срещу коронавируса ген.-майор Венцислав Мутафчийски по време на брифинг във ВМА.


По думите му, към момента не е ясно как мъжът е успял да излезе от блокирания град.
"Може би през полето. Наистина е консумирал алкохол заедно с двама свои приятели. След няколко часа е намерен мъртъв. Това е съдебно-медицински случай, на който трябва да бъде направена съдебно-медицинска аутопсия. Касае се за човек, който е на 60 години. Внезапна смърт без видимо заболяавне", допълни проф. Мутафчийски.
Тялото на починалия е откарано за аутопсия. Назначена е съдебно-медицинска експертиза, която да установи причината за смъртта.
У нас за коронавирус до момента са тествани повече от 2800 души.
Не се предвиждат допълнителни рестриктивни мерки във връзка с пандемията, взетите към момента са достатъчни, смятаха сутринта от Националния оперативен щаб.
11 са обаче новите положителни за COVID-19 проби, съобщи на редовния си следобеден брифинг ръководителят на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски. Така общият брой на вирусоносителите премина границата от 100, за да стигне до 105 към момента, 17.00 часа на 19 март 2020 г.
Две от новите положителни проби са от Смолян, две от Пловдив, седем от София. Един от заразените от столицата се е прибрал от Банско преди четири дни. (Както е известно Банско е поставено под карантина заради установените случаи на зараза, които имат връзка с курортния град.) Очаква се затягане на мерките! Очаквайте подробности!

Новините от днес и със задна дата