петък, 13 март 2020 г.

Кметът на Бургас затвори училищата до второ нареждане


Кметът на Бургас Димитър Николов затвори училищата в града до второ нарежда. Той обяви решението си малко след полунощ в социалните мрежи, след като стана ясно, че премиерът Борисов е поискал въвеждане на извънредно положение заради опасността от заразата с коронавируса.

Рано сутринта в училищата бе създадена организация по връщането на децата от 1-ва смяна и недопускането на външни лица в сградите.
Ето какво написа кметът Николов в профила си в инстаграм: "Държавата е изправена пред извънредно положение. Сега най- важното е да запазим спокойствие, да бъдем отговорни, разумни и дисциплинирани. Паниката е най-лошият съветник!
Трябва да сме мобизилизарани и всеки от нас да спазва правилата! За да не вреди не само на себе си, но и на околните. Призовавам за солидарност, загриженост и отговорност!
Вярвам, че Бургас може да се обедини и мобилизира отговорно и със загриженост пред това предизвикателство, и че всеки от нас ще спази стриктно мерките, обявени от националния щаб и правителството.
От утре всички бургаски училища ще бъдат затворени до второ нареждане.

Очаквам решението на парламента и утре ще обявя следващите мерки, които ще въведем. Ще направя всичко по силите си, за да ограничим бъдещи негативни последствия за Бургас и България.
Моля ви, ограничете контактите, спазвайте максимална лична дисциплина и хигиена и знайте, че го правите за себе си и близките си!
Ще се справим!".

Новините от днес и със задна дата