неделя, 29 март 2020 г.

Някой да си спомня, че когато в Китай избухна кризата с коронавирус, ЕС достави 56 тона медицинско оборудване?

 Над 10 000 са починали от коронавирус в Италия - Свят - DarikNews.bg
 Катя Стоянова/BurgasNovinite.BG
Някой да си спомня, че когато в Китай избухна кризата с коронавирус, ЕС достави 56 тона медицинско оборудване. Може даже и да не сте разбрали, но е факт! Разликата е, че европейските институции не правят пропаганда от прояви на хуманност, докато Китай и Русия скандализираха света с отвратителни ПР - акции в условията на пандемия.

На всичкото отгоре 80% от "помощта" на Мечоците за Италия се оказа абсолютно ненужна. "Мечешка“ се оказва и китайската помощ. Докато рекламира шумно своите жестове на солидарност, Китай атакува най-успешните италиански индустрии на световните борсови пазари, за да ги превземе насилствено. Засили се агресивно и натискът за внедряване на китайски технологии за 5G връзка. Нагли бяха и кубинските доктори, които дойдоха в Италия срещу много голямо възнаграждение, но на италианското летище се държаха, като хора дошли да помогнат безвъзмездно на италианските си колеги.
Помощта за Китай беше организирана от Гражданска защита на ЕС. Помощ за Китай: в началото на епидемията от COVID-19 Комисията също така координира и съфинансира предоставянето на Китай на спешни доставки на медицински консумативи чрез Механизма за гражданска защита на Съюза. Над 56 тона лични предпазни средства (защитни дрехи, дезинфектанти и медицински маски) са доставени в Китай от Франция, Германия, Италия, Латвия, Естония, Австрия, Чешката република, Унгария и Словения - ТУК
Πpeз ceптeмвpи 2019, Нuаwеі пpeдcтaви нoв 5G пpoцecop зa мoбилнитe cи ycтpoйcтвa. Kитaй e нaпът дa ce пpeвъpнe в нaй-гoлeмия 5G пaзap в cвeтa. Миналата година Kитaй вĸлючи cвoитe мoбилни мpeжи 5G пpeдcpoчнo. Дни пo-ĸъcнo oбяви, чe въвeждa изcлeдвaния и paзpaбoтĸи зa 6G мpeжи - въпpeĸи, чe 5G вce oщe e в нaчaлeн cтaдий нa пpилoжeниe.
Kитaйcĸитe 5G мpeжи ce пpeдлaгaт в 50 ĸитaйcĸи гpaдa, вĸлючитeлнo Πeĸин, Шaнxaй, Гyaнджoy и Шeнжeн, cпopeд пoдĸpeпeнитe oт дъpжaвaтa мeдии Хіnhuа. Huawei трябва да бъде допусната да участва в изграждането на бъдещата 5G мрежа на Италия. Това обяви италианският министър на индустрията в края на миналата година, по време на изслушване пред отговорната парламентарна комисия, която се опитва да блокира участието китайската компания, защото това е част от стратегията ѝ за вмешателство в сигурността на други държави.
Коментарът дойде в резултат на предупреждението на САЩ за Италия и други европейски държави да избягват използването на оборудване Huawei в своите мрежи от следващо поколение и да следят внимателно друга китайска компания – ZTE - заявявайки, че двете организации могат да представляват риск за сигурността.


"Ние приехме законодателство, което гарантира националната ни сигурност. При наличието на правилните защити възможността за достъп на Huawei въобще не трябва да бъде обсъждано", заявява тогава министър Стефано Патуанели, част от управляващото Движение "5 звезди", пред La Stampa.
Но парламентарната комисия за сигурност на Италия обяви, че правителството трябва да обмисли ограничаването на достъпа на Huawei и ZTE в развитието на 5G мрежите в страната. В същото време обаче, най-голямата италианска телекомуникационна група Telecom Italia (TIM) бе в процес на избор на доставчици за обновяване на мрежовата си инфраструктура и Huawei бе един от възможните кандидати.
Зам.-секретарят на кабинета Рикардо Фракаро, също член на Движение "5 звезди", пък заяви тогава, че правителството няма как да игнорира мнението на парламентарната комисия, но Патуанели контрира, че "Huawei предлага най-добрите решения на най-добри цени".
"Човек не може да вее флага на пазара с една ръка, а този на протекционизма с другата", категоричен бе той. Сами разбирате, че хора от настоящото правителство лобират за Китай и оказват натиск, а това е риск за сигурността на Италия.
 

ЕС, заедно с Италия е causa perdutta.😢 Ситуацията е качествено различаваща се от случилото се с Гърция и Brexit. На Италия, дори и европейската солидарност не би ѝ помогнала, ако не се вразумят и предприемат адекватни мерки за излизане от хуманитарната, икономическа, политическа и...... манталитетна криза! 
А това, че основна задача на националните правителства е грижата за здравето на гражданите, както казва евродепутатът Андрей Ковачев, и след това да разчита на европейска взаимопомощ е безусловно правило в европейската общност. Очевидно е обаче, че настоящото правителство подценявайки ситуацията, за да дава приоритет на други свои планове, въведе Италия в една много по-дълбока криза от очакваното.

Новините от днес и със задна дата