вторник, 10 март 2020 г.

4 г. затвор за учител, блудствал с ученички

Резултат с изображение за „zatwor za“
Четири години затвор получи 68-годишен мъж от Казанлък за блудства с ученички. Той ще изтърпява наказанието си при първоначален „общ“ режим, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив.

Окръжен съд-Стара Загора го призна за виновен в това, че в периода от 29 септември 2016 г. до 20 декември 2017 г.  многократно е извършил действия с цел да възбуди или удовлетвори полово желание, без съвкупление, по отношение на повече от две лица, ненавършили 14-годишна възраст. Деянията са извършени чрез използване на положение на зависимост - учебна, от учител, който преподава на ученик, като е блудствано с десет малолетни лица и случаят е особено тежък.
Една от пострадалите е ходила на частни уроци в дома на учителя. Там той в продължение на две седмици се самозадоволявал пред детето, държейки го в зависимост за оценки.
С присъдата си Окръжен съд кумулира наказанията на мъжа, като му определи и наложи едно общо наказание
Наказателното производство премина по съкратената процедура и осъденият се възползва от намаляване на присъдата си с 1/3.

Съдебният състав определи наказанията при превес на смекчаващите вината обстоятелства - възрастта на подсъдимия и факта, че той е болен – страда от педофилия - обстоятелство, което не го освобождава от наказателна отговорност.
Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред Апелативен съд-Пловдив.

Новините от днес и със задна дата