петък, 7 февруари 2020 г.

Мъж изгори децата си, за да не им плаща издръжката


В руския град Кузбас съдът се произнесе с присъда за отвратително убийство. Делото е било заведено срещу 39-годишен мъж, който не искал да плаща издръжка за децата си и заради това ги запалил и изгорил.

Пожарът е станал още през 2005 година, но окончателната присъда е била произнесена едва сега. По данни на разследващите мъжът не искал да признава бащинството си, затова запалил апартамента на бившата си приятелка.

Той облял предварително стените и пода със запалителна течност, за да е сигурен, че никой от хората вътре няма да се спаси.
След като запалил апартамента, си тръгнал. Майката все пак успяла да се измъкне от горящия дом, измъквайки от там майка си и двете си малки деца - 8-месечната Полина и 2-годишната Анастасия.
Те обаче починали от задушаване часове по-късно. След известно време майката изпаднала в кома, а бабата на малките деца починала от изгарянията си.
Разследващите са убедени, че единствената причина за жестокото убийство са парите. След раздялата с майката на децата си мъжът си хванал млада любовница и предпочитал да харчи парите си за нея, а не за дъщеричките.БЛИЦ
* Анестезиолог направи зловещо признание за 10 трупа

Новините от днес и със задна дата