вторник, 11 февруари 2020 г.

ВИДЕО показва как служител на МВР е извършил въоръжен грабеж


На полицай от РУ-Радомир е повдигнато обвинение по чл. 108 от НК. Постановено е задържане до 72 часа с оглед явяването му в съда и искане за постоянното му задържане под стража.
Делото е възложено на следовател от окръжна прокуратура, извършват се действия по разследването, уточниха старши комисар Стефчо Банков – директор на дирекция „Вътрешна сигурност“, директорът на ОДМВР – Перник старши комисар Димитър Попов, районният прокурор на Районна прокуратура – Перник Аделина Алексиева и наблюдаващият прокурор Станислав Страшимиров.
Извършителят на престъплението е установен за кратко време чрез видеонаблюдение и други способи. Установено е, че на 7 февруари, полицаят е влязъл в игралната зала въоръжен и с маска, след заплаха е отнел от служителка чантичката ѝ с 3000 лв. -служебни пари, после побързал да изчезне. Сигналът е подаден към 3.40 часа, на място веднага били насочени полицейски екипи.
След извършения оглед стартирали и незабавните оперативни действия под ръководството на прокуратурата. В рамките на започнатото досъдебно производство, преобразувано в следствено дело, са проведени множество действия по разследването, при което е установен и задържан извършителя, 32-годишен радомирец, служител на МВР от около 2 г. в местното районно управление.
„Това е един от тежките случаи в МВР, който беше разкрит благодарение на професионализма и доброто оперативно майсторство на служителите от ОДМВР – Перник“, подчерта старши комисар Банков.

„Борбата с корупцията и негативните явления в министерството ще продължи, ние имаме смелостта да покажем освен позитивите и своите недъзи“, посочи още директорът на Дирекция „Вътрешна сигурност“.  По-късно се появи и видео на самия обир, съобщава bTV.

Новините от днес и със задна дата