четвъртък, 27 февруари 2020 г.

3-месечният Анди има само 30 дни живот, ако не бъдат събрани 164 000 евро

Резултат с изображение за „3 месечният анди има само 30 дни живот ако“
Андриян Илиев е на 3 месеца и съвсем скоро е поел своята първа глътка въздух, но вече се бори за живота си.
Когато е само на 45 дни, момченцето е диагностицирано с рядко вродено заболяване - неонатална холестаза и билиарна атрезия (липса на жлъчни пътища).
А преди месец родителите чуват още по-тежката новина от лекарите - Анди е развил цироза и състоянието му е критично.
"Надеждата ни беше той да стане поне на половин годинка и тогава да се направи необходимата трансплантация на черен дроб. За съжаление, през последната седмица се оказа, че при него болестта се развива много бързо и му остава само около месец живот", разказва майката Христиана.
Родителите се свързват с Medizinische Hochschule в Хановер, от която получават оферта за лечение. Германските лекари потвърждават, че имат готовност да извършат чернодробната трансплантация веднага щом бъде заплатена необходимата сума. А тя е непосилна за семейството - 164 000 евро.

"Имаме направени изследвания - и аз, и баща му можем да бъдем донори. Но без тази шестцифрена сума ние не можем да си позволим животоспасяващата му операция. Шансът за успех е много висок - над 93% и всичко звучи, сякаш нашето детенце може да бъде живо и здраво. Не мога да ви опиша с думи какво е да имаш бебе, два месеца да му се радваш, то да се смее и да е добре, но в един момент да разбереш, че има вероятност да го загубиш. Моля ви помогнете на Анди да живее, кой с колкото може! Благодаря ви!", допълва Христиана Илиева.
Ако имате възможност и искате да помогнете на 3-месечния Анди да живее, можете да го направите през платформата HelpKarma


Новините от днес и със задна дата