четвъртък, 16 януари 2020 г.

Мъглите се вдигат, но застудява още малко


Мъгли са покрили поречията на реките Дунав, Струма, Марица, както и високите полета на запад, включително Софийското. Вижте снимката на сателита на НОАА Терра, направена вчера.

През нощта ще бъде ясно, в низините и котловините - с мъгли и ниски облаци. Минималните температури ще останат без съществена промяна, от минус 5 до нула градуса.
Утре на много места по поречието на Дунав, Марица и затворените котловини ще остане мъгливо, като само в следобедните часове видимостта частично ще се подобрява. В полупланинските райони ще бъде слънчево, а повече облаци ще има над югоизточните райони.
Дневните температури в страната ще останат от 4-5 до 10 градуса. В планините ще бъде ясно и меко за януари.
В петък ще започне промяна на времето. Минималните температури ще останат без съществена промяна, но през деня ще се появи слаб и умерен вятър от североизток. Мъглите в низините ще се издигнат и там ще се установи облачно време, с плътна ниска слоеста облачност.
Ще остане без съществени валежи, но от ниските облаци е възможно на места да преръмява. Максималните температури ще са от 3 до 8 градуса.
В събота ще бъде облачно, с разкъсвания и намаления на облачността в Югозападна и част от Южна България. 
Минималните температури ще са от минус 5, минус 6 в местата с по-малко облаци на югозапад до около нулата в местата с плътна облачност. Дневните ще се понижат и ще бъдат от 1 до 6 градуса.
В неделя ще бъде облачно, с минимални температури от минус 4 до 2 и максимални от нула до 5 градуса. Съвсем слаб сняг ще превали на места в Северна България, а дъжд и  сняг - по Черноморието. Валежите ще бъдат несъществени.
Без промяна ще остане времето в понеделник, а във вторник северният вятър ще се ориентира от северозапад-запад и ще започне повишение на температурите.

Новините от днес и със задна дата