петък, 17 януари 2020 г.

Мъглите в низините частично се вдигат, остава без съществени валежи


Днес над Северна и Източна България облачността ще бъде значителна. На места ще ръми слабо, при отрицателни температури - леден ръмеж, но съществени валежи не се очакват. Преди обяд в котловините все още ще има мъгли.
Максималните температури ще са от 4 до 9 градуса. В източните райони ще духа северен, а в западната половина на Дунавската равнина - източен вятър.

През нощта  над северните и източни райони облачността ще остане значителна. Почти ясно ще бъде над югозападните райони. Минималните температури утре сутрин ще бъдат от около минус 4, минус 5 в Югозападна България до 1-2 градуса над нулата в местата с плътни облаци на север и изток.
Утре ще духа слаб до умерен вятър от североизток и север. Облачността ще бъде значителна в Северна и Източна България, а в югозападните райони ще намалява до незначителна, но в ниските места там ще се задържат мъгли. Дневните температури в съботния ден ще са от 2 до 7 градуса.
В неделя облачността ще бъде значителна. Слаби превалявания от дъжд и сняг ще има по Черноморието. Минималните температури ще останат без промяна, а дневните ще се понижат още малко и ще бъдат близки до обичайните за януари - от нула до 5 градуса.
Студено, с обичайни за периода температури, ще остане в понеделник. Отново повече облаци ще има на север и и източните райони. Там ще духа до умерен северен вятър. Минималните температури ще са от минус 5 до нула, а дневните от нула до 5 градуса.
От вторник температурите слабо ще се повишават и  към средата на седмицата в низините на места ще достигнат стойности около 12-13 градуса.
В някои дни ще духа слаб до умерен вятър от запад и северозапад. Ще остане почти без валежи, поне до последните няколко дни на месеца.

Новините от днес и със задна дата