четвъртък, 23 януари 2020 г.

Кметът Николов предлага да има грипна ваканция от понеделник


Кметът Димитър Николов предложи на областния противоепидемиологичен щаб, който ще се събере да заседава утре, да бъде обявена грипна ваканция за учениците в Бургас от 27 януари, понеделник до 31 януари, петък.
Това стана ясно след разговор с директора на Регионалната здравна инспекция д-р Георги Паздеров по повод вземане на превантивни мерки срещу разпространяването на грипна епидемия в Бургас.
Тази година данните сочат, че грипният вирус обхваща най-много децата между 0 и 14-годишна възраст, в сравнение с 2019-та, когато заболяването засегна най-вече възрастните хора над 65 години.
Кметът Николов разпореди закупуване на антивирусни и противогрипни лекарства за всички социални заведения, за които Общината се грижи.
Преди два дни със заповед на кмета беше обявен засилен филтър в детските градини и ясли, който според родителите вече дава положителен резултат. Родителите не са допускани в тях, а служителите в детските заведения поемат децата още от входа и следят здравословното им състояние. На всички директори е дадено указание да включват в менюто на детските заведения чай, мед и извънредна дажба цитрусови плодове.

След утрешното заседание на областния противоепидемиологичен щаб ще бъде издадена заповедта за обявяване на грипна епидемия в Бургас.

Новините от днес и със задна дата