петък, 3 януари 2020 г.

България подчини Великобритания в изумителна тенис драма


България започна с великолепна победа над фаворита в групата Великобритания с 2:1 на новия тенис турнир на нациите ATP Cup.

В Сидни нашите постигна изключително драматичен успех в третия решителен мач на двойки, в който играха Григор Димитров и младият Александър Лазаров. Те подчиниха специалистите на двойкови мачове Джейми Мъри, брат на големия шампион Анди и Джо Солсбъри - 7:6(5), 6:7(2), 7:6(8), като решителният трети тайбрек дойде след велик обрат.
Нашите възкръснаха, след като изоставаха в третия сет, но показаха завиден характер, за да победят най-добре финансираната тенис федерация в света.
Преди това Димитър Кузманов загуби на сингъл от световния №53 Камерън Нори, а Григор Димитров преодоля с обрат №42 в света Даниел Еванс.
Григор Димитров изигра два поредни мача и се жертва в името на родината, но големите похвали заслужава Александър Лазаров, който изуми с представянето си в мача на двойки. Световният №517 шокира силните си опоненти, които са многократни шампиони на турнири на двойки.
Двамата с Гришо създадоха мечтан тандем, който освен, че игра технически великолепно, показа непримирим дух и зарадва българската публика, която остана и в 2 часа след полунощ австралийско време.
България доказа, че не отива там само, за да се радва на хубавото време и да запише достойни загуби. Нашите вече имат реален шанс да се класират на четвъртфиналите, ако победят Молдова в неделя.
Победата беше изключително емоционална и дори доведе до сълзи в очите на младия Адриан Андреев. / corner.dir.bg

Новините от днес и със задна дата