понеделник, 27 януари 2020 г.

Мъж упрекна жена си, че вече не е красива, но получи достоен отговор


В интернет сме чели много различни истории, в които мъжете, с напредване на възрастта, си хващат млади любовници. Всяка една от тях е нещастна по свой начин.
Тази история обаче е с щастлив край. Разказа ми я мъж, който призна, че след един свой опит да напусне жена си, отново се влюбил в нея. Въпросният господин - Михаил, е мой колега от университета. През годините съвместен живот съпругата му Надежда, го дарила с трима прекрасни сина.
Преди да се омъжи за него, Надя била много атлетично и красиво момиче. Въпреки че успяла да се възстанови след ражданията, годинките си казали своето и вече не била онази прекрасна жена, в която Михаил се влюбил до полуда.
При него времето било много по-благосклонно и с всяка изминала година ставал все по-привлекателен, а жените му се лепели като мухи на мед.
И очаквано - в един момент той се пречупил и си хванал любовница.
Един ден просто решил да признае на жена си и да напусне семейството.
Въпреки решителността си, Михаил така и не могъл да каже на Надя за другата жена. Нещо вътре не му позволило да изрече страшната истина. Може би това се дължало на хубавите спомени, или пък на факта, че любовта му към Надя все още била жива.
Затова просто й казал, че чувствата му вече са охладнели и е решил да започне нов живот. Но Надя не била глупава и разбрала всичко! Тя помълчала около 5 минути и решила да му каже няколко важни неща, преди да го загуби завинаги.
"Знаеш ли, осъзнавам, че вече не се грижа за себе си и съм загубила предишната си привлекателност. Годините също са се отразили върху външния ми вид.
Толкова те обичах, че се съгласих да живея с теб в трудни условия. Често парите не ни достигаха, а тези неща допринесоха за загубата на красотата и младостта ми.
Щастлива съм, че ме дари с деца. Не зная дали някоя друга жена ще те обича толкова много, че да се съгласи да е с теб и в трудни моменти, а не само докато си на върха на кариерата си.

Най-накрая искам да кажа, че все още те обичам много и все още съм съгласна да живея при всякакви условия, само и само да съм до теб", признала Надя.
За Михаил тези думи дошли като гръм от ясно небе и го пронизали право в сърцето. Изведнъж се замислил, че другите жени в живота му са започнали да се появяват, едва след като започнал да се издига в кариерата и да печели добри пари.
Но ще поиска ли някоя друга да споделя с него и трудностите? Ще може ли някоя друга да повярва в него така, както е направила някога жена му Надя?
Той стоял, мълчал и мислел. След това погледнал жена си в очите и отново се влюбил в нея.
"Просто исках да те накарам отново да помислиш за себе си, Надя. А се оказа, че те обвинявам. Прости ми! Все още те обичам", промълвил Михаил.
От този откровен разговор мина една година. Сега моят колега се старае по-често да пътува със съпругата си, редовно я изненадва с цветя и други мили подаръци.
Надя направо разцъфна, в буквалния смисъл на думата.
Михаил пък изглежда по-спокоен и щастлив. Около него вече не се навъртат красиви момичета. А когато някоя случайно се изкуши да го заговори, той бързо я поставя на мястото ѝ. /jenata.blitz.bg

Новините от днес и със задна дата