Кошмарът с трагедията и смъртта на легендарния баскетболист Коби Брайънт няма край. По последни информации на борда сред загиналите петима пасажери е била и 13-годишната му дъщеря Джиана-Мария, която е била изгряваща баскетболна звезда.


Според TMZ Sports те са били на път към Академия Мамба за баскетболна тренировка, когато е станала катастрофата. Академията е в близост до мястото на инцидента.
Шокиращата новина разтърси целият спортен свят. Една от най-големите легенди на баскетбола - Коби Брайънт загина в катастрофа с хеликоптер, съобщи TMZ Sports. Малко след това CNN потвърди новината, както и това, че баскетболистът е бил на борда.
Освен Брайънт, в личния му хеликоптер е имало още четирима души, като никой от тях не е оцелял. Инцидентът се е случил край Калабасас, Калифорния, в 10 часа местно време. Условията край мястото на катастрофата са били тежки, с мъгла и ограничена видимост.
Според очевидци хеликоптерът е пламнал след падането си на земята. Медиите твърдяха, че никой от семейството му не е бил на борда.
Катастрофата отне брутално и внезапно живота на 41-годишния Коби Брайънт и шокира света. Отиде си една легенда.
Спортен герой, едно от лицата на баскетбола в последните две десетилетия.
Глобално, новината измести всичко от политиката, от икономиката или проблемите с екология и пожари.
Само на 41, летящият Коби полетя за последен път.

Брайънт бе съвсем млад, игра до 2016-а, остави зад гърба си съпруга и три деца като най-малкото е само на 7 месеца. Загиналата му дъщеря Джиана-Мария, наследи неговата страст към баскетбола.
Такава новина няма как да се приеме с рутина и лесно. Особено за хора, които израснаха, гледайки го да твори история по игрищата на НБА.