Родителите трябва да закупят сами нужните флакони, тъй като тази терапия не е регистрирана в страната ни. Родителите молят за помощ, за да могат да лекуват детето си.
Михаела живее по болници от 6 години. Когато е на годинка и осем месеца ѝ поставят ужасяващата диагноза сарком на Юинг на меките тъкани.
"Както си беше абсолютно здраво бебе и дотогава нямаше никакви проблеми, една сутрин просто се обедвижи,не можеше да ходи и да си стъпи на крачетата", разказва майката Пепа Ангелова пред bTV.
Следват шест кошмарни години, през които детето е оперирано 4 пъти, два от които в немска клиника, преминала е над 60 курса с химиотерапии. И въпреки упоритото лечение, туморът се е завърнал отново. Лекарите дават надежда в нов вид лечение с имунотерапия.
"След този последен рецидив се оказа, че химиотерапията не действа така както досега и само на нея не може да се разчита. Затова лекарите ни препоръчват вид имунотерапия", казва още майката.
Според доктор Неофит Спасов, от УМБАЛ "Свети Георги"- Пловдив, с оглед на консултации на няколко международни центрове и базирайки се на техния опит е взето решение да се проведе това лечение като терапия,която дава доста висок шанс при рецидив "При Юинг саркома това е съвсем нова тенденция ,която в момента се използва само в няколко държави в Канада, два центъра и няколко центъра в Америка", посочва лекарят.
Михаела се нуждае се от 24 дози с лекарството, цената на единия флакон е близо 15 000 евро,а общата сума,която семейството трябва да даде, за да живее дъщеря им е 360 000 евро. Пари, които семейството няма.
За Коледа невръстното момиченце не поискало играчки като другите деца, а поискало здраве. За да може да се прибере вкъщи и да се усмихва отново.
Ако искате да помогнете на Михаела, дарителска сметка е:
Уникредит Булбанк: BG 43 UNCR 7000 1523 8515 45 , в лева
Титуляр: Михаела Венциславова Ангелова