петък, 3 януари 2020 г.

5 причини да не ходите в Дубай


Дубай е любимо място за ваканция за милионери и модни блогъри. Обикновените туристи обаче се ограничават до едно пътуване до този град и вече не смятат да се връщат към тази "арабска приказка".
На мнозина огромният и лъскав град не им е по вкуса и не биха го препоръчали за пътуване, въпреки че е една от най-модерните дестинации в момента.

Ако не искате да сте един от тях и бихте предпочели да изразходвате пълноценно времето и средствата си, вижте следващия списък с причини да не посещавате Дубай, които ще ви помогнат да вземете правилното решение.

Местата в Дубай, които е по-добре да избягвате

Липса на развит обществен транспорт

В Дубай има метро, вървят и градски автобуси. За да ги ползвате и да разберете къде трябва да отидете, обаче, трябва да знаете арабски.

По време на религиозни празници автобусите се движат веднъж на час

Високите цени в ресторантите

В скъпите хотели и търговски центрове има много ресторанти с кухня от цял свят на баснословни цени. Ако не сте готови да дадете 150 долара за вечеря за двама, ще ви се наложи да се задоволите с фастфууд или заведения с работници от Пакистан.

Дискомфортни плажове

Плажовете са предимно изкуствени и всичко изглежда много неестествено. Градът е разположен на Персийския залив. Местните плажове на практика не са приспособени за отдих – чадърите са рядкост, няма съблекални. Ако искате да се насладите на красива природа, по-добре отидете на Бали.

Отсъствие на исторически забележителности

Дубай е абсолютно изкуствен град без минало. Да, има много небостъргачи и футуристични сгради, но няма никаква история. Ако искате да видите небостъргачи с история, по-добре отидете в Ню Йорк.

Забрани

Проблеми могат да възникнат при настаняването в хотел на двойки, които не са женени.

Освен това на жените не се препоръчва да носят твърде отворени дрехи, което е странно за един курорт.

Също така алкохол може да се поръчва само в скъпи ресторанти. Цената за чаша бира е 15 долара.

Новините от днес и със задна дата