понеделник, 21 октомври 2019 г.

Бургаски автори с престижни отличия от международен литературен конкурс


Представителки на Бургаската писателска общност - поетесите Роза Боянова и Наталия Недялкова спечелиха престижни отличия в международния литературен конкурс, посветен на 130-годишнината от рождението на Анна Ахматова - "Княгинята на руската поезия". 

В поетичната надпревара участваха 200 автори, а самият конкурс бе организиран от представителството на Россътрудничество и Съюза на рускоезичните писатели в България.

 Наградите бяха връчени на тържествена церемония в Мраморната зала на Руския културно-информационен център в София от председателката на Съюза - Наталия Ерменкова (поет, преводач и публицист).

Григор постигна заветната юбилейна победа

Григор Димитров от четвъртия опит постигна своята победа №300 в професионалния ATP тур.
Българинът сломи босненеца Дамир Джумхур с 6:3, 7:5 за час и 35 минути, макар че играта му отново не бе не нивото, което гледахме на US Open.
Важен е крайният резултат, а той е юбилейна победа, която го праща в елитна компания с други големи тенисисти.
Успехът е четвърти пореден над Джумхур, който в момента е №90 в световната ранглиста и все така не успява да се противопостави на играта на българина.

Киану Рийвс за себе си

Снимка на Svetoslav Bogdanov.Киану Рийвс за себе си:

"ПОВЕЧЕТО ХОРА ЗНАЯТ, КОЙ СЪМ , НО НЕ МЕ ПОЗНАВАТ. КОГАТО БЯХ НА 3 Г., БАЩА МИ НИ НАПУСНА. ПОСЕЩАВАХ ЧЕТИРИ РАЗЛИЧНИ УЧИЛИЩА И СЕ БОРЕХ С ДИСЛЕКСИЯТА, КОЕТО НАПРАВИ ОБРАЗОВАНИЕТО МИ ИСТИНСКО ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО. В КРАЙНА СМЕТКА НАПУСНАХ ГИМНАЗИЯТА, БЕЗ ДА ПОЛУЧА ДИПЛОМА. КОГАТО БЯХ НА 23 ГОДИНИ, НАЙ-ДОБРИЯТ МИ ПРИЯТЕЛ РИВЪР ФИНИКС ПОЧИНА ОТ СВРЪХДОЗА. ПРЕЗ 1998 Г. СРЕЩНАХ ДЖЕНИФЪР САЙМ. ВЛЮБИХМЕ СЕ НА МИГА И ПРЕЗ 1999 Г., ДЖЕНИФЪР ЗАБРЕМЕНЯ С НАШАТА ДЪЩЕРИЧКА. ЗА СЪЖАЛЕНИЕ, ДЕТЕНЦЕТО НИ СЕ РОДИ МЪРТВО В ОСМИЯ МЕСЕЦ.

"Политико" за Кристалина Георгиева: Посрещнете най-влиятелната жена във Вашингтон

Под заглавие "Посрещнете най-влиятелната жена във Вашингтон, която не се казва Нанси" изданието "Политико" публикува голяма статия за новия управляващ директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева и предизвикателствата, които я чакат на този пост.
Изданието отбелязва, че новият шеф на МВФ трябва да обедини света в момент, в който водещите икономики спорят относно глобалното икономическо забавяне и вдъхновената от Тръмп търговска война.

Новините от днес и със задна дата